| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dostala jsem Bonsai a z ničeho nic mi začal usychat a opadávat,potřebovla bych poradit cio s tím.Děkuji
Jehličnatý,jako borovice
bonsai
bonsai

Jaký je to stromek, ta bonsai? Jaký druh stromku?
kde máte rostlinu umístněnou? v jaké teplotě?
V pokoji mám spoustu kytek všechny jdou nádherně jen tahle né.mám tady sluníčko,kytku rosím,ale usichá a když se ji zkoušela zalít,tak m taky usychala
Musím napsat ještě jednou, Váš obrázek mi nedal jen tak odejít. Viděla jste někdy borovici? a její jehličí? to co máte to jsou LISTY NE JEHLIČÍ a je to rostlina rozmarýn lékařský, pochází ze středomoří, vyžaduje dobře propustnou půdu, v zimě teploty kolem 8 - 10 C bez zálivky.
Ukulele,mne nejdriv take napadl rpzmaryn,ale prijdou mi dost siroke listy?chvili jsem i premyslela o olivovniku,ale to asi ne.proste to z fotky nepoznam.
Nemohu říct, že je to bonsai, nevypadá na to. Bonsai si můžete pěstovat doma z kytičky, která nemá moc bujný vzrůst. Když vám začne u jakékoliv květiny doma opadávat listí, schnout, je dobré zkontrolovat pár věcí: Je zima, květiny mají vegetační klid. Není kytka přelitá, bonsai se jen má rosit, nemá květina nějaké příživníky v hlíně, nebo na listech? Má květina dost světla? Domnívám se, jak bych to udělala já. Kytka není přelitá, je na světle, vezmu nůžky a zkrátím všechny výhonky, pěkně aby kytička, vypadala tak, jak se mi líbí. Nezalívat, jen rosit, když je sucho.
doplněno 22.01.12 17:06:
Podívejte se, co říká net. http://www.svetbonsaji.cz/jak-pestovat-pokojove-bonsaje/
Když v prstech rozemnete lístek, voní?
Nemyslím si, že je to stromek, bonsaj. Já si myslím, že je to bylina. Nemáte ji přelitou? Bylinky lépe snášejí sucho, než přelití.
Nevoní,bonsai by to ale měla byt protože sem ji kupovala v květinářství a je u ní v hlíně zapíchnutá cedulka s nazvem a je tam napsane Bonsai a z druhé strany i jak se pěstuje,pěstuju ji podle toho co je tam napsané a bohužel mi takhle schne.
a jak se ta vaše rostlina jmenuje? a jaké podmínky tam jsou napsané k jejímu pěstování?
http://www.zahrada-cs.com/forum/f1/cz/11739/
Není to ta vaše rostlina? Někdo se teď ptá, jak se starat o pepřinec, Happy Bean. Nejsou to stejné rostliny?
Usychat,nebo opadavat?zasychaji i vetvicky?opad listu v zimnim obdobi u nekterych rostlin byva,prece jen nedokazeme vytvorit uplne podminky co potrebuji.Napiste prosim nazev rostliny,uvedte teplotyu mistnosti a jak zalevate.
neni to varieta nektereho -Podocarpus-Nohovec?Pokud ano,tak ten potrebuje mnoho svetla,dat k oknu,stale vlhky substrat,nepremokrit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz