| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Zdravím.
Máme doma problém s jednou kytkou, nevíme, jak se to jmenuje asi nějaký ibišek, ale teď k problému: Padají jí neuschlé listy, normální čerstvé. Je zalitá dost, hnojivo jí také dáváme, nevíte, čím to je?
Přikládám foto kytky, není moc kvalitní, ale alespoň něco.
tady to je:
+ ještě jeden spadlý list:

+ ještě jeden spadlý list:
Tady je ten list, nějak mi to blbne:

Kytička je ficus Benjamina,jako každý jiný fikus potřebuje hlavně dostatek světla,a přiměřenou zálivku.Přes léto i vystrčit ven do plostínu.V zimě rád ztrácí listy,ale není potřeba zoufat.Jen se nesplašita nepřelít,uhnily by mu kořeny a chcípnul by.
JABRAKA
Děkuji.
To je benjaminek. Není přelitý? Má dost tepla, světla? Teď by se moc zalívat neměl, tepla by taky neměl mít moc, jinak chce světlo. Já ho mám v kuchyni, zalívám když si vzpomenu (jednou až dvakrát za 14 dní) a musím ho pochválit. Povídáte si s ním? Jsou na něj všichni hodní?
no, mamči přítel říkal, že je to opelichaná palma, tak s tim hodní se dá souhlasit jen na půl. 
Přelití, přehnojení a průvan je prevít. Na zimu bych nehnojil, teplota tak 18 stupňů, ubrat na zálivce a dostatek světla.
Přesně, nejhorší pro benjamín je průvan...stačí trochu a listy letí.
Benjaminek je naldova kytka,stava se to,ze opadava,nam ted prez zimu,take ale pak se vzdy srovna a roste.Nma rad vykyvy teplot,zalevejte mirne v zimnim obdobi.jak tu pisi,svetlo take potrebuje,ne tedy v lete kde by na nej prazilo,ale rozptylene .ficusy nesnasi pruvan.jinak ted bych nehnojila.dale jeste jedna zasada,cim mensi kvetnik fikusy maji,ti je pro ne lepe.
preklep-naladova
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz