Jak usušit karafiát?

Autor: 123* Datum: 28.12.11 12:42 odpovědí: 4

Dobrý den,

ráda bych se zeptala,jestli jdou sušit karafiáty a zda po usušení nezmění barvu nebo tvar.Dostala jsem jich pár a má pro mě velkou cenu na to, abych ho vyhodila.Je už na půlce cesty tak prosím o rychlé odpovědi...případně napište i vaše zkušenosti s tímto sušením karafiátů.

Upozornění
Tato otázka je 147 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: babkazov®
Datum: 28.12.11 12:58
Předmět: RE: Jak usušit karafiát? 

Nejlépe svázat a pověsit na garnýž nad topení. Ale v noci. Ve dne světlo a sluníčko zruší barvu.

Ohodnoceno: 0x

Autor: sargo®
Datum: 28.12.11 15:13

Hmm, usušit karafiáty se mi nikdy nepovedlo Ale možná to jde, pochybuji, že bych na to šla nějak extra sofistikovaně. Co si ho zkusit vylisovat? A co zabere zaručeně: nechat se s kytkou vyfotit

Autor: eulalie®
Datum: 28.12.11 15:19

Sušila jsem svatební kytku za karafiátů. Docela se to povedlo, ale trošičku změnily barvu. Ostatně, to snad každé kvítko po usušení změní trochu barvu, ne? Sušila jsem už i růže a taky ta žlutá nezůstala úplně sytě žlutou...

Autor: zmatenka®
Datum: 28.12.11 19:10

Slyšela jsem, že se dobře květiny suší silikagelem - a to i ty s jemnými lístečky, třeba pivoňky. Proč by tedy nešly usušit karafiáty? Zkusila jsem dát do vyhledavače "silikagel květiny" a ejhle! Je tam hodně článků o různých způsobech sušení květin (nejen silikagelem) a jsou tam i vyjmenované i způsoby, které konkrétní květině nejvíce vyhovují (např. http://kvetinarstvi-anicka.webnode.cz/news/suseni-kvetin/ ). Přeji hodně štěstí a trpělivosti!

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků