Anturie,nějaká chyba

Autor: mela Datum: 07.12.11 16:04 odpovědí: 9

Dostala jsem na jaře anturii v květináči,pořád roste a kvete,i když byla malinká,jenže se mi na květu takové ty tyčinky-nevím jak se jim říká / pestíky / začaly jaksi hrbolatět,jsou do zelena a hrboly na nich.Nevíte proč?Ty nové květy co narostou to nemají hned,ale pak taky.Vypadá to podivně.Milena

Upozornění
Tato otázka je 146 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: bruk600®
Datum: 07.12.11 16:10
Předmět: RE: Anturie,nějaká chyba 

Nezačínají se tvořit plody?

Ohodnoceno: 1x

Autor: mela
Datum: 07.12.11 16:43
Předmět: RE (2x): Anturie,nějaká chyba 

Jejda,já vůbec nevím,že má anturka nějaké plody,takže jí nic není?A ty plody co udělají-odpadnou,nebo to nechat tak,vůbec vlastně o tom nic nevím.Míla

Datum: 07.12.11 16:51
Předmět: RE (3x): Anturie,nějaká chyba 

Ono je anturií víc druhů a některé mají i růstuschopná semena. Ve vašem případě bych se asi rozhodoval podle vkusu. Pokud by vám to přišlo nevzledné, tak odstřihnout. Taky ty semena budou chtít nějakou výživu a tak jejich včasným odstřižením uděláte prostor pro nové květy.

doplněno 07.12.11 16:53:

http://www.bromelia.cz/produc…15/anthurium-sp.-ekvador.html

Přírodní druhy mají nevýrazné květy, ale kuličky se semeny jsou moc zajímavé.

Ohodnoceno: 0x

Datum: 07.12.11 17:29
Předmět: RE: Anturie,nějaká chyba 

Tak jsem si prohlídla jak vypadají plody,tak to není ono.Pokusila jsem se to vyfotit,jen nevím,jestli se mi podaří to sem vložit,jdu to zkusit.

Datum: 07.12.11 17:31

ještě jeden s normálním květem a tím podivným pro srovnání.

Datum: 07.12.11 17:32
Předmět: RE (3x): Anturie,nějaká chyba 

tak ten druhý se mi nepodařil,znovu.

Datum: 07.12.11 18:01
Předmět: RE (4x): Anturie,nějaká chyba 

No nevím o žádné možné chorobě, tak asi něco fyziologického. Ona totiž ta "tyčinka" je vlastně složenina malých drobných květů a toto vypadá jako by pyl?

Ohodnoceno: 2x

Autor: waser
Datum: 09.12.11 23:21
Předmět: RE (5x): Anturie,nějaká chyba 

Mě to připadá jakoby anturka v nizke vlhkosti

Datum: 30.12.11 08:25

http://www.sportovninoviny.cz…nthurie/605954&id_seznam=5625

Mrkněte na odkaz, je to článek o pěstiteli anturií a na konci článku je video. V něm je na chviličku krátký záběr na plody anturie, a to jsou ty útvary, o kterých píšete. Zralé zřejmě zčervenají. Takže Vaše rostlinka je v pořádku a má se k světu

Ohodnoceno: 0x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků