Banánovník - žluté listy

Autor: pesanka® Datum: 22.10.11 17:03 odpovědí: 4

Mám banánovník,asi metr velký. Malé spodní dva listy mi žloutly,tak jsem je odstranila. Ted´ mi začly žloutnout pomalu i ostatní listy. Nejdříve po okrajích a dál to postupuje. listy nové rostou,ale už mají hnědé špičky... poradíte mi,prosím?

Upozornění
Tato otázka je 214 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: michalov®
Datum: 22.10.11 18:08
Předmět: RE: Banánovník - žluté listy 

Těžko říci.Příčin může být hodněChtělo by to fotečku.Pokud ale začal takto na stávajícím místě zničeho nic "marodit",může jít o nedostatek některých živin či stopového prvku v půdě.Zkusil bych ho přesadit no nového substrátu.

Ohodnoceno: 0x

Autor: hankauk®
Datum: 22.10.11 19:08

Jak hodně zaléváte? Některé pokojovky při nadměrném zalévání schnou - od špiček listů. Nemohl by to být stejný případ?

Datum: 22.10.11 19:47

Měla jsem kdysi tentýž problém, ale s grepem. Dala jsem ho na jiné místo v bytě, protože jsem přišla na to, že za tuto ,,nedobrotu"(alespoň u nás) může začátek topné sezony. Grepu se daří lépe v místnosti, kde se topí jen minimálně a co nejdál od ústředního topení.

Autor: limetka®
Datum: 22.10.11 21:04

Tak buď na něm máte svilušky (projděte s lupou spodní stranu listů - pavučinky a půlmilimetrové potvůrky - postřik Omite) nebo je to jen normální reakce této rostliny v suchých pokojových podmínkách - většinou má nakonec jen tu růžici listů nahoře. Zkuste denně aspoň jednou listy rosit. Ty hnědé špičky budou tím suchým vzduchem.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků