| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Mám banánovník,asi metr velký. Malé spodní dva listy mi žloutly,tak jsem je odstranila. Ted´ mi začly žloutnout pomalu i ostatní listy. Nejdříve po okrajích a dál to postupuje. listy nové rostou,ale už mají hnědé špičky... poradíte mi,prosím?
Těžko říci.Příčin může být hodněChtělo by to fotečku.Pokud ale začal takto na stávajícím místě zničeho nic "marodit",může jít o nedostatek některých živin či stopového prvku v půdě.Zkusil bych ho přesadit no nového substrátu.
Jak hodně zaléváte? Některé pokojovky při nadměrném zalévání schnou - od špiček listů. Nemohl by to být stejný případ?
Měla jsem kdysi tentýž problém, ale s grepem. Dala jsem ho na jiné místo v bytě, protože jsem přišla na to, že za tuto ,,nedobrotu"(alespoň u nás) může začátek topné sezony. Grepu se daří lépe v místnosti, kde se topí jen minimálně a co nejdál od ústředního topení.
Tak buď na něm máte svilušky (projděte s lupou spodní stranu listů - pavučinky a půlmilimetrové potvůrky - postřik Omite) nebo je to jen normální reakce této rostliny v suchých pokojových podmínkách - většinou má nakonec jen tu růžici listů nahoře. Zkuste denně aspoň jednou listy rosit. Ty hnědé špičky budou tím suchým vzduchem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz