| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Na angreštu se mi objevily housenky, viz. níže... Neví někdo jak s těmi potvorami bojovat, zkusil jsem je posbírat, ale myslím, že jsem jich dost přehlédl...

Jakýmkoli prostředkem na žravý hmyz.Třeba biolitem.
Vypadá to na housenky píďalky angreštové (Abraxas grossulariata). Řešením (viz výše) je postřik nějakým prostředkem proti žravému hmyzu (vzhledem k pokročilé sezóně a blížící se sklizni doporučuji důkladně prostudovat ochranné lhůty).
Nějaký prostředek proti hmyzu
Mohlo by se jednat také o pilatku rybízovou Nematus ribesi ( foto na google ), která také škodí na angreštu. Mohou během několika dní ožrat všechno listí a zanechají pouze plody, čím rostlinu silně oslabí. Ošetření před sklizní plodů se provádí přípravky na bázi řepkového oleje.
Děkuji za pomoc, již jsem zakoupil a zitra dostanou píďalky co proto...
Máte pravdu, s tou píďalkou jsem se asi sekl. Larvy na fotografii zřejmě opravdu patří pilatce rybízové.
Dobrý den. Vidím, že máte na zahradě píďalku. chci se zeptat, zda bydlíte blízko brna? Vědci z Veterinární university Brno, potřebují vzorky píďalky kvůli prozkoumání a zaznamenání jejích chromozomů. Abraxas (píďalka) je vzorem pro chromozomální určení pohlaví typu Abraxas. Avšak abraxas se již velmi málo vyskytuje v přírodě a vědci chtějí tento unikátní typ pohlaví lépe zdokumentovat (vyfotit chromomy), protože v historii se tak nestalo. Pokud máte ještě nějaké a donesl by jste je, přispějete tím tak vědě.
přeji hezký den
ps. více info o určování pohlaví např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Ur%C4%8Den%C3%AD_pohlav%C3%AD
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz