Vřetenová sekačka na trávu - zkušenosti?

Autor: meryl® Datum: 12.06.11 21:31 odpovědí: 8

Zdravím všechny a prosím o radu. Chtěla bych si koupit ruční vřetenovou sekačku na trávu. Ale ceny jsou rozdílné a také se nevyznám v parametrech, které výrobci uvádějí. Poraďte na co se mám při nákupu zaměřit, aby mi sekačka dobře sloužila. Máte-li někdo ruční sekačku - předejte prosím zkušenosti. Pozemek mám celkem rovný a asi tak 150 m čtverečních trávy. Elektrickou či benzinovou sekačku nechci.

Děkuji za odpovědi Meryl

Upozornění
Tato otázka je 340 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: hejkal®
Datum: 12.06.11 22:57
Předmět: RE: Vřetenová sekačka na trávu - zkušenosti? 

Používal jsem vřetenovou sekačku značkového výrobce dobrých 20 let. Nastavitelná výška trávy, nastavitelný přítlak na žací lištu, automatické broušení, trávu to stříhá a ne drtí jako rotační sekačka, na rovné ploše je trávník perfektní. Těch 150 m zvládnete s lehkým zvýšením pulzu tak po třetinách. Ovšem chce to kosit pravidelně, vyšší tráva se kosí obtížněji.
Já pokosenou trávu nechával ležet, propadla mezi stébly jako zelené hnojení. Dnes kosačky mají i koše na posečenou trávu, dělají se i s motorovým pohonem vřetena. S těmi se dá v nouzi kosit i mokrá tráva, u bezmotorové většinou na mokré prokluzují hnací kola.
Na malou plochu výborný tělocvik, zvládnou i menší děti. Já přemýšlím o opětovné koupi tentokrát motorové vřetenové jako doplňku k rotační, která v átriu anglický trávník nedokáže.
Ohodnoceno: 0x

Autor: meryl®
Datum: 17.06.11 10:08
Předmět: RE (2x): Vřetenová sekačka na trávu - zkušenosti? 

Díky za odpověď, malý tělocvik mi neublíží. Máme i elektrickou sekačku, ale nebaví mne potahovat ty šňnůry a nadstavovat prodlužku. Někdy potřebuji posekat trávu jen kolem chaty , takže ruční sekačka by mi vyhovovala.

Autor: jitol®
Datum: 15.06.11 20:38

Mám pro vás bezva typ-vím o zlevněné z 1790kč na 500kč -úplně nová, tedy pokud ještě máte zájem a nemáte to daleko do Prahy?

Autor: meryl®
Datum: 17.06.11 10:10

Díky za nabídu, ale bydlím na Zlínsku. Kdybych jela do Prahy, tak by se mi ta cena o hodně zvýšila. Ale i tak díky za typ.

Autor: hejkal®
Datum: 17.06.11 10:27
Předmět: RE (3x): Vřetenová sekačka na trávu - zkušenosti? 

potom nejbližší by mohla být jedna z třech prodejen http://jdem.cz/p6rn8

a výrobkem třeba

http://www.zahradni-naradi-wo…64-Vretenova-sekacka-TT-300-S

http://www.algaz.cz/?253,husqvarna-54-rucni-vretenova-sekacka

http://www.zahradni-chatky-do…-sekacka-gardena-300/d-69136/

doplněno 17.06.11 10:31:

tak na takové kosení pro radost a ne z nutnosti jsou velmi dobré, doporučuji potom užší šířku kosení, těch 30 cm, je to lehčí...

moji husqvarnu tlačili i děti bez problémů...

a na rohy a kouty stejně člověk používá nůžky, to ani rotační nezvládne...

Autor: fran
Datum: 17.06.11 15:17

Sekačku "tam a zpět" mám, a také hrbatý trávníček se svahem, a ten tedy nijak zvlášť nesekala. Opravovala jsem srpem. Oproti všem motorovým bude výhodou že je poměrně tichá, jenom tiše "řachtá".

Autor: aloisb®
Datum: 19.06.11 14:27

Soused tuto sekačku měl a vždy jsem ho obdivoval, jak ji urputně tlačí a potí se při tom jako prase. Na zhubnutí ovšem výborný prostředek!

Autor: 1jara®
Datum: 19.06.11 14:29

Dobrý den, ano je to pořádná dřina.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků