Po zimě sekačka hůř sbírá

Autor: york® Datum: 19.05.11 14:01 odpovědí: 11

Loni sekačka do poslední chvíle OK. Uskladněna ve sklepě (studený a taky tam asi mrzlo) a letos při sečení mi i hned po vyprázdnění koše zůstavá část posečené trávy v trávníku- nůž jakoby neměl sílu ji vyhodit do koše.Trávu neseču přerostlou- jen pár cm. Nabrousil jsem nůž a nepomáhá to- hned po ujetí pár metrů se ozve takový ten drnčící zvuk, který naznačuje že to pořádně nevysává ( jako když je plný koš) a část trávy zůstává na zemi. Pochopitelně při plném koši je to normální ale nesmí to dělat hned. Nevím jestli mám nechat prověřit motor jestli nějak nenavlhl a má nižšší výkon. Nemáte zkušenost? díky

Upozornění
Tato otázka je 319 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: eulalie®
Datum: 19.05.11 14:19
Předmět: RE: Po zimě sekačka hůř sbírá 

Nám toto dělá sekačka, když je uvolněný nůž. Ale to asi nebude váš případ, že.

Ohodnoceno: 1x

Autor: 1jara®
Datum: 19.05.11 15:04
Předmět: RE (2x): Po zimě sekačka hůř sbírá 

Taky bych tipl uvolněný nůž, nebo vnitřní prostor sekačky je zanešen hlínou a trávou. Pokud jste ji nečistili.

Ohodnoceno: 0x

Autor: york®
Datum: 19.05.11 17:09
Předmět: RE (3x): Po zimě sekačka hůř sbírá 

Nůž byl tak utažen, že šel pouze golou a blblo to - nabroušeno a utaženo znovu také kvalitně.Tudy cesta nevede. Nevím o žádném dalším vnitřním prostoru mimo hlavní sekací prostor, který je pochopitelně čistý. Jinak jsem strojař , tak zase trochu technicky myslím.

doplněno 20.05.11 12:03:

Je to BOSCH Rotak 40 z r. 2007 a naběháno velice málo.

Datum: 20.05.11 18:03
Předmět: RE (4x): Po zimě sekačka hůř sbírá 

Nikdo nic?

Autor: cyril®
Datum: 22.05.11 02:45
Předmět: RE (5x): Po zimě sekačka hůř sbírá 

Nejspíš to bude tím, že elektromotor ztratil výkon.

Autor: magdon®
Datum: 22.05.11 10:04
Předmět: RE (6x): Po zimě sekačka hůř sbírá 

Jo, to bude ono. Nezbývá než se vráti na místo, kde ho ztratil a hledat, hledat a hledat...

Autor: hanher®
Datum: 22.05.11 03:05

A nemůže být v háji unašeč nože?

Autor: cyryl®
Datum: 22.05.11 11:01

Nechci podceňovat vaše technické znalosti ale myslím si že máte nůž přidělaný obráceně - lopatkama na zem.

Datum: 23.05.11 08:38
Předmět: RE (2x): Po zimě sekačka hůř sbírá 

Tak to mne fakt podceňujete.

Autor: pecenkav®
Datum: 23.05.11 08:47

Strojare by asi nemela napadnout takova blbost, jako ze elektromotor ztratil vykon.To jedine v pripade, ze bys pouzil kabel o 100 m delsi, nez loni a nebo ze by bylo spaleny vinuti a to by si ten motor uz tema pokusama odpalil uplne.Spis se zkus podivat, jestli nemas zaneseny kos, aby mohl vzduch volne prochazet.

Autor: krt
Datum: 09.07.11 21:16

Vypadá to, že mám stejný problém. Připadá mi, že loni mi el. sekačka sekala lépe. Není ani plný koš, ani zanesené uvnitř prostoru kolem lopatek a při mírně vyšší trávě ne a ne udržet výkon a musím sekat pomaleji. A víc než polovina trávy zůstane na zemi, ikdyž mám poloprázdný koš. . Jestli najdu záručák, tak to po sezoně zkusím reklamovat a uvidím. Pokud by někdo dokázal poradit, tak dejte vědět dík.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků