Jaký olej do Motorové pily Husqvarna?

Autor: kuliny® Datum: 21.04.11 17:45 odpovědí: 7

Koupil jsem si pilu Husqvarna 235 a bylo mě řečeno,že se do pily leje olej XP 2-t. Pila přestala fungovat a když se vrátila z reklamace tak nám bylo řečeno,že se do ní má lít syntetický olej.Prosím o radu,jaký typ oleje do ní mám lít?

Dále jsem si koupil pilu Husqvarna 450e a bylo nám řečeno,že do ní mám lít olej XP-2t.mám strach,abych si jí nezničil a prosím o radu,jaký olej mám lít i do této pily?

Prosím o odbornou radu,jaké oleje se lejou do obou pil.Díky

Upozornění
Tato otázka je 393 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: 1jara®
Datum: 21.04.11 19:32
Předmět: RE: Jaký olej do Motorové pily Husqvarna? 

V papírech u pily by to mnělo být psané, jinak by to mněli vědět v prodejně, kde jste ji koupil.

Ohodnoceno: 0x

Datum: 21.04.11 19:37

Predpokladám, že je to dvojtakt podľa Vami uvedeného oleja. Olej sa zmiešava priamo z benzínom pomer je nutné dodržiavať podľa návodu väčšinou je to od 1:40 do 1:50, ale podľa zakúpenej značky predpokladám, že v balení s pílou je aj odmerka na zmiešanie správneho pomeru olej - benzín. A s tou reklamáciou a syntetikou? neviem neviem asi Vás ...

Autor: celp®
Datum: 21.04.11 20:15

Zdravím.Pokud je pila v záruce dodržujte pokyny výrobce.Olej XP 2-t je pro Husqvarny doporučen.Musíte pokud možno dodržet 2% poměr směsi tj.50:1.Když dáte víc oleje vytváří se při spalování karbon a ten se následně uvolňuje a může poškodit spalovací ústrojí.

Ohodnoceno: 2x

Autor: des®
Datum: 21.04.11 21:33
Předmět: RE (2x): Jaký olej do Motorové pily Husqvarna? 

Já liji do všech dvoutaktů co mám M2T a všechno fuguje jak má,křovinořez,sekačka na trávu i pila Homelite,1:50.I do Pionýra Pařezu se dával a najezdil jsem s ním přes 80tisíc km.Troufám si tvrdit že všechny ty nejddražší oleje předčí.

doplněno 21.04.11 23:23:

Tak by mne zajímalo,proč mi to hned někdo vyvrací jako blábol?Otáčky jsou u všech dvoutaktních motorů přibližně stejné,tak co?A funguje to na ten nejdostupnější olej a nemám to zjištěné od včera ,ale je to tvrdá praxe.

Autor: 2masoni®
Datum: 21.04.11 21:54

samozřejmě olej podle doporučení výrobce. nejlépe koupit přímo v prodejně, kde jste kupoval pilu. M2T v žádném případě. to je olej do babety a ne do motorové pily. porovnejte si otáčky babety a motorové pily (křovinožezu atd.). a dodržovat mísící poměr.

a k tomu zadření ještě jedna "drobnost". používejte kvalitní benzín. nechci zde dělat reklamu , takže se vyhněte "levným " benzínkám. koruna na litru se, v tomto případě, určitě vyplatí!

doplněno 26.04.11 12:05:

des:

o blábolu nepadlo ani slovo, jen mám jiný názor (podpořený zkušenostmi s prodejem zahradní techniky a nářadí).

stejné otáčky u včech strojů rozhodně nejsou. babeta určitě netočí 11000 jako motorová pila nebo křovinořez...

Autor: des®
Datum: 26.04.11 22:10
Předmět: RE (2x): Jaký olej do Motorové pily Husqvarna? 

Důkaz,že jsem si to nevymyslel http://www.oleje-eshop.cz/par…sk-m2t-super-500ml-12136.html

doplněno 26.04.11 22:13:

Toto není reklama!Jen důkaz.

Paramo TRYSK M2T SUPER (500ml)

Celoroční olej určený pro mazání moderních vysokootáčkových dvoudobých motorů včetně sportovních verzí, travních sekaček a motorových pil.

Autor: kuliny®
Datum: 26.04.11 18:02

Děkuji moc všem za odpovědi,všichni jste mě moc pomohli

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků