Žloutnutí listů u kolopejky-kalanchoe

Autor: marcys Datum: 08.07.10 10:58 odpovědí: 4

Asi před dvěma měsíci jsem si koupila nádhernou kolopejku, která teď najednou začala celá žloutnout. Nevíte příčinu a jak tomu dál zabránit? Nechci ji vyhodit.

Upozornění
Tato otázka je 518 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: atrama®
Datum: 08.07.10 13:54
Předmět: RE: Žloutnutí listů u kolopejky-kalanchoe 

Nepřelila jste ji? Je to sukulent a snáší spíše vyschnutí, než přelití. Zkuste ji ostřihat a razantně, dejte na okno, přihnojte a uvidíte, co vyvede. Můžete i přesadit, ale to bych udělala až jestli se vzchopí po ostřihání. A občas jí domluvte a když obrazí, tak ji pochvalte. Zní to jako blbost, ale funguje to, léty ověřená praxe, je to živá rostlina, a vnímá Vás...Když to vše nepomůže, tak si kupte novou, bývají hodně na prodej...Zkuste sem dát foto, ještě mě napadl nějaký škůdce, když žloutne, ale sukulenty moc napadané nebývají.

Ohodnoceno: 0x

Autor: grazka
Datum: 09.09.10 10:12
Předmět: RE: Žloutnutí listů u kolopejky-kalanchoe 

Mám také problém se žloutnutím listů, které ještě na koncích usychají. Nevím zda jsem ji přelila nebo naopak zalila málo Listy jsou celkově takové povadlé. Bojím se, abych o ni nepřišla, byl to totiž dárek. Byla bych moc vděčná za jakoukoli radu.

Upozornění od sys strejc 09. 09. 2010 10:18:09
Upřesněte druh, jsou jich stovky!
Autor: strejc®
Datum: 09.09.10 10:27
Předmět: RE (2x): Žloutnutí listů u kolopejky-kalanchoe 

Aha, obrázek se objevil později, než jsem se vyjádřil já. Vaše rostlinka se jemenuje zřejmě Kalanchoe blossfeldiana - česky Kolopejka vděčná. Asi bych se přiklonil k nadměrné zálivce, zemina by totiž mezi jednotlivými zálivkami měla vždy vyschnout. Pokud si ji chcete uchovat, zalévejte ji během léta tak jednou za tři týdny s přidáním hnojiva. V tuto dobu by vám mohla při uvedeném režimu kvést - má k tomu radši kratší den. Na vině by mohl být i nedostatek světla, ale měknutí listů bude opravdu spíš o vodě...

Ohodnoceno: 0x

Autor: grazka
Datum: 09.09.10 10:41
Předmět: RE (3x): Žloutnutí listů u kolopejky-kalanchoe 

Velice děkuji Zusím dodržet vaše rady přeji pěkný den

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků