| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Ahojík, dostala jsem tuto pokojovou rostlinku, která by snad měla původem být z teplých krajů, rychle přirůstat a nad zemí na kmínku mít jakousi ztlustlou bramboru. Nevíte, co by to mohlo být? Prolezla jsem kdejakou knížku a nikde nic. Předem díky díky díky
Dárce kytičky mi teď ještě dodal další info, a sice že: JE TO LIANA, přivezená buď z Asie, z Vietnamu nebo Japonska jako malé brambůrky, kvete malými bílými kvítky a hrozně rychle roste. Za nepříznivých podmínek se zatáhne do mateřské brambůrky a čeká na lepší časy, tedy až ji někdo zalije 

...a ještě jeden obrázek...
na další pokus...

když to neví limetka, tak kdo to má vědět?
počkal bych na vyjádření strejce...
Jéje Hejkálku , je to sice nezaslouženě, ale ženskou ješitnost to příjemně pošimralo
Tak dík a ještě víc by mne potěšilo, kdyby někdo přišel na to, jaká je to kytička. To bych jásala
Kdepak máme strejce, že neradí?
Chci se zeptat viděla jste tuto rostlinu už velkou? Má i v dospělosti kulaté listy?
Bohužel dospělou rostlinu jsem neviděla, jen toto miminko 
se ztluštělým stonkem jsem našla Pachiru vodní, ale ta má právě jiné listy . I když někdy malé lístky jsou jiné než u dospělé rostliny. Mrkněte na to , ale nevím nevím.
Ne, to se mi moc nezdá -uvidíme, jaké lístky porostou, až bude starší 
Jsem na to moc zvědavá, také .
Dobrý večer. Ja by som to podľa tých lístočkov tipovala aj na bugenvileu, ale tá nemá žiadnu "bramboru" na kmieniku.Je to malá rastlinka, možno keď bude váčšia...
Dobrý večer. Ja by som to podľa tých lístočkov tipovala aj na bugenvileu, ale tá nemá žiadnu "bramboru" na kmieniku.Je to malá rastlinka, možno keď bude váčšia...
opravujem: väčšia
nebude to bombax elipticum?Co říkáte?
nebo ficus glumosa jinak už nevím ,porovnejte to ,prosím, co se nejvíc blíží k té vaší.
Ahoj milé rádkyně a rádci, tak pokračuju v pátrání - nejblíž jsem se asi dostala s rostlinkou Dioscorea elephantipes - asi to nějaký příbuzný bude, i když úplně stejně tedy nevypadá... Tak pořád nevím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz