| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Mám Yuku a nemůžu ji zbavit puklic
, mechanicky jsem ji očistila, důkladně osprchovala, odstranila hlínu a proprala kořeny, umyla květináč, dala novou hlínu a lehce ji postříkala leskem na kytky
, mám ji už dlouho a vše bylo ok a teď i po této akci se ji zase puklice vrátili. Nechci používat chemie, ale začínám býr bezradná. Co s tím?
Díky za rady 
Je to velký problém bez chemie, také s tím bojuji. Já vždy umyji důkladně vodou s obyčejným mýdlem, trochu vody s mýdlem naliji i do zeminy. Nějaký čas to vydrží a objeví se znovu, tak zase umyji. Také jsem dala pár kapek do vody tea -trea oleje, a hadýrkem tím roztokem, otírám.Na yuce je sice nemám, ale na kávovníku, oleandru i na difenbachii, ale tam se už neobjevují. S tím leskem na květiny opatrně, mé známé to zničilo několik květin. Záleží, kde se koupí a od jaké firmy. Jinak jsou na puklice různé prostředky chemické i bio, ale ty nejsou moc účinné. Ještě kdysi ukazovali v Receptáři, obalit dole na kmínku kouskem glaspapíru, že ho nepřelezou, očistit listy a čekat co to udělá. Nezkoušela jsem, ale myslím, že na té yuce by to šlo zkusit.
Já jsem marně bojovala s puklicemi na krásné mandarince. Byla nádherná - s bílými voňavými kvítky, zelenými i oranžovými plody. Najednou jsem zjistila, že má lepkavé listy a to byl její konec. Pečlivě jsem odstraňovala ty hnusné potvory, omývala, stříkala přípravkem, ale nic nepomohlo. Zbyly mi jenom fotky. 
Jinak jsem našla tuto radu: 
Než stihnou škůdci zničit všechny vaše krásné rostliny, můžete sáhnout po ochranných přípravcích. A nemusí to být ani v bytě poměrně nebezpečná chemická ochrana, ale i čistě přírodní a nezávadné přípravky na bázi řepkového oleje a lecithinu. Fungují tak, že hmyzím škůdcům zalepí dýchací otvory a tím je usmrtí. Proto je třeba roztok aplikovat důsledně na všechny části rostliny, včetně spodní strany listů. Pro lepší smáčivost se do postřiku přidává i několik kapek jaru, aplikovat jej můžete obyčejným rozprašovače na květiny. Ten ale nezapomeňte po práci také propláchnout, aby se jeho otvor nezalepil rovněž.
Zde doporučují hypermangan - to čtu poprvé: http://www.zahrada.cz/forum/p…puklice-07153/?stranka_oblast=
Zde jsem našla ještě bezvané rady, jak bojovat s puklicemi:
už tu hodně debat o puklicích bylo ,zadejte si do hledat a přečtete si rady. Já když mám napadenou jednu květinu puklicemi- bez milosti ji vyhodím .
Tak tak. Měla jsem šefleru až ke stropu ,měla puklice. Co já se s ní natrápila, lístek po lístku omývala, stříkala, zkoušela vše možné i nemožné a nakonec jsem ji stejně vyhodila. To je jako boj s větrnými mlýny. Bylo mi to líto, měla jsem ji vypěstovanou z jednoho malého lístku, byla stará přes deset let...
Je to jen na Vás, zda se pokusíte bojovat, ale určitě použijte chemii- např. Biool, jinak nemáte šanci. Puklice je snad nejhorší škůdce.
Já nejsem schopná vyhodit nic, já dávám všemu šanci, i když někdy mám už vztek, že nic nepomáhá
, všechny kykty co mám, jsem si vypěstovala sama. I z obchodu je koupím umírající a doma je dám do pořádku, protože tam by je na 100% vyhodili. Měla jsem napadený benjaminek (má už 2m do výšky) a nějak se mi ho podařilo zachránit. Asi jsem byla urputnější než ty puklice, protože mu daly pokoj.
Tak hurá do dalšího boje, ale vyhazovat - to néé. 
věřte mi budete je mít za chvíli na všem, no jak myslíte.
je to Váš boj.
Jak píše kytka bez milosti vyhodit jinak to budou mít za krátko všechny rostliny.Nemá smysl bojovat .
Bohužel, bez chemie to v tomto případě nepůjde, a to proto, že v době, kdy se larvičky těchto potvor rozlézají po rostlině, jsou pouhým okem nespatřitelné. Pak se zakuklí pod voskový štítek a tam je zase nemůže zasáhnout postřik. Proto je třeba stříkat (např. Mospilanem) dvakrát, v intervalu cca 5 - 7 dnů. Bez postřiku se dočkáte jedině toho, že se vám puklice rozlezou i na další květiny (vlastní smutná zkušenost). Tak držím palce, ať je úspěšně zlikvidujete! P.S : taky nejsem velkým příznivcem chemie 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz