| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Prikladám fotku tejto trvalky, je asi 1 m vysoká a kvitne od VII.- IX mesiaca ,krasne bledo fialové kvety, dostal som ju a nevieme jej názov a spôsob množenia. Dakujem za radu. Lipa

Dobrý den. Ja mám tuto rastlinu tiež, vypestovala som ju zo semena, ktoré bolo kúpené vo Francuzsku. Je to šalvia, trvalka, mam ju asi 3 roky.Na jesen zostrihávam až ku zemi. Omamne vonia, milujú ju včielky.
Šalvěj přeslenitá,neboli babské ucho!
JB
Využití: Nektarodárná rostlina – šalvějový med je bílý a hustý, jemně voní a pomalu krystalizuje. Podle literárních údajů má vysokou produkci nektaru s velkým obsahem cukrů, z čistého porostu by bylo možno získat více než 500 kg medu na hektar.
více zde: http://botany.cz/cs/salvia-verticillata/
no já nevím, mi to jako šalvěj nepřipadá...
znám jenom obyklé odrůdy - ale není tohle nějak moc veliké? na šalvěj
Tak to jsme už dva. Mě se to taky nějak nezdá. Nezbyde, než počkat do léta a pak tu mršku identifikovat podle vůně 

podívejte se na Mathiola incana- Fiala- není to ona?
Fiala to není. Ta má jiné květy i lysty. Navíc to není trvalka.

listy
Tak už sa tým netrápte, prosím, verte nám, je to druh šalvie.pekný večer
Netrapte, netrapte...To nejde. Ta kytka je tak krásná, že ji chci a chci
. No, a jakpak ji mám koupit, když nevím, jak se jmenuje?
Je to šalvia, bohužiaľ neviem určiť, aký druh. Ja mám šalviu muškátovú, listy ma rovnaké, ale kvet je trošku iný. 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz