Jak mám pomoci této rostlině a co je to zač?

Autor: jandvorak Datum: 11.02.10 16:43 odpovědí: 5

Chtěl bych pomoci rostlině, která je na obrázku. Nevím ani co je to zač a ni jak ji ošetřit. Prosím o radu. Děkuji mnohokrát.

Upozornění
Tato otázka je 832 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: kytka*
Datum: 11.02.10 16:44
Předmět: RE: Jak mám pomoci této rostlině a co je to zač? 

Bohužel obrázek ...zůstal u vás

doplněno 11.02.10 16:49:

Vypadá to na zuboženou šefleru, myslím, že je poškozená průvanem od studeného okna. Těžko ji něco zachrání,

doplněno 11.02.10 16:56:

Je to opravdu chudinka, není pěkná na pohled, vyholený kmínek, udělejte to jak radí babkazov, uvidíte , plně s ní souhlasím. Vyhodit můžete vždycky.

Autor: babkazov®
Datum: 11.02.10 16:53

Já osobně bych ještě tak měsíc počkala a pak ji cca 20 cm pod prvním listem ustřihla a dala zakořenit. Nový květináč, novou drenáž, novou hlínu.A pak bych ji nahlas řekla: Jestli chceš žít, tak se musíš trošku zasnažit sama. Já už to lépe neumím. Mým kytkám to vždycky pomohlo.

Ohodnoceno: 1x

Autor: strejc®
Datum: 11.02.10 17:46

Tato chuděrka se zřejmě jmenuje Brassaia (patří mezi šeflery). Vyhovuje jí rozptýlené světlo, mírná zálivka, mezi jednotlivými zálivkami nechat zeminu poněkud proschnout. Během zimy teplota minimálně 12°C , ale roste i v normálních pokojových podmínkách. V době vegetace 2x měsíčně přihnojit tekutým hnojivem. Má poměrně vysoké nároky na vzdušnou vlhkost. Této rostlině velmi prospívá otírání listů od prachu. Když se jí daří dobře, vypadá takto.

Ohodnoceno: 2x

Autor: kytka*
Datum: 11.02.10 17:53

Jak je vidno z obrázku, zřejmě je to nějaké "dědictví " po necitlivém pěstiteli v kanceláři. Být Vámi nebudu čekat ani den , uříznu ji pod listy /2-3 stonky s listy /opatrně odlomím a dám do nádoby s vodou. Buď pustí kořeny , nebo je odkázaná ke zkáze. O svém osudu rozhodne šeflera sama. Květináč dobře vymyjte a dejte novou zeminu jak píše babkazov. /ale s tím bych počkala, až co kořeny.

Autor: myse®
Datum: 12.02.10 11:33
Předmět: RE (2x): Jak mám pomoci této rostlině a co je to zač? 

Výše zmíněné rady jsou dobré, já připojuji ještě jednu zkušenost. Ten ustřižený pahýl s kořeny - nechat aspon 15cm, občas zalít a šeflera obrazí... Nám se to tady v práci taky podařilo a nikdo tomu už nevěřil. Ale trvá to docela dlouho...

Ohodnoceno: 1x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků