| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den,
na fíkovníku mi začaly hromadně hnědnout a odpadávat listy, přestože na rostlině jsou patrné nové výhonky s malými zelenými lístky. Jedná se přelití/nedostatek vody/nedostatek světla? Jakým způsobem - zejména jak často a jak mnoho rostlinu zalévat?
Děkuji martinl
Péče je shodná s péčí o Ficus benjamin. Opad listů v případě ,že Vám rostou nové větvičky nebude přelitím, může to být podzimem, více shazují listí ,ale větší pravděpodobnost je průvan. Asi bych poradila pro jistotu přesadit do běžné zahradnické zeminy s lehkou strukturou buď koupené přímo pro pokojovky nebo kompostovku s trochou písku. Světla potřebuje tak středně ne přímé slunce ,ale pokud si přivykne snese i to ,ale teď neexperimentujte takže kamkoliv jen ne směrem na sever a pokud ho dáte na jižní stranu tak od jara pozor na sluníčko ( přistiňovat).
Zálivka - zalévat až oschne povrch zeminy a zálivka podle velikosti květníku tak ,aby byl zalit celý povrch hlíny, nesmí stát v misce voda, nemá rád časté přemísťování a je háklivý na průvan nebo i jen otevřené okno s chladnějším vzduchem ,opadem listů také reaguje na velké přemokření třeba i po osprchování , ale dobře obráží takže se není čeho bát, můžete ho při delších nevzhledných výhonech střihnout.
Tak ať se daří P.
Ještě jsem si pozdě uvědomila ,já to atomaticky vzala na tyto ficusy Fikus retusa nebo F. ginseng. mlouvám se ten Váš osobně neznám tak alespoň Vám dám odkaz na stránky o pěstování . Omlouvám se.
O http://www.e-bonsai.cz/obchod…icus/ficus-panda-b-14800.html
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz