Usychá Nolina (sloní noha)

Autor: barbarela* Datum: 05.03.09 20:14 odpovědí: 5

Potřebuji radu,mám nolinu-kterou zalévám tak jednou za týden a začala my usíchat.Mám ji v obýváku kde teda dosti topíme(kvůly hadům)-nevím co dělat-poradtě my prosím.Navíc jsme zjistily že tu máme špatnou vodu ale květiny zalévám kojeneckou vodou-ale už my víc jak 10různých květin pošlo-jako je třeba-palma,jucca,fíkus atd.už si nevím rady.Barbora.

Upozornění
Tato otázka je 1066 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: strejc®
Datum: 05.03.09 20:28
Předmět: RE: Usychá Nolina (sloní noha) 

Popište lépe podmínky, které jsou rostlinám poskytnuty.
Už nyní ale mohu s jistotu doporučit: http://www.pravidla.cz/

Ohodnoceno: 1x

Autor: axus®
Datum: 05.03.09 21:34

Tak je prestante zalevat kojeneckou vodou. Pokud nic jinyho, tak alespon usetrite a a za usetrene penize si budete moct koupit nove kytky.

...o tom, ze jsou taci lide, kteri pijou pouze balenou vodu uz sem slysel, ale ze jsou i taci, kteri s ni zalevaji i kytky...

To je panecku ekologie - tech PETek...

Ohodnoceno: 0x

Autor: ludmila®
Datum: 06.03.09 08:49

Dobrý den.Podľa toho,čo uvádzate vo svojej otázke,by som ja postupovala nasledovne:Nolinu by som polievala obyčajnou odstátou vodou raz za 10dní/nolina vydrží aj dlhé pauzy bez vody/,ak je v byte suchý vzduch,občas treba rastliny rosiť najmä vo vykurovacom období.Nič nepokazíte,ak sa rastline milo prihovoríte,mne sa už párkrát po takomto pohovore rastlinka odmenila. Ale najmä nepreháňať to s vodou,menej je niekedy viac.Veľa úspechov

Datum: 06.03.09 15:08

Pozor na škůdce,měl jsem kytku která vypadala že usychá ale měla na sobě nějakou havěť zničil jsem to přípravkem na škůdce KARATE.

Autor: evka64*
Datum: 09.03.09 16:27

Před asi měsícem jsem měla stejný problém.Nolina asi 120cm vysoká začala najednou chátrat,vnitřní listy byly hodně světlé a slaboučké.Ležely,místo aby rostly.Rostlinu jsem přesadila-substrát pro sukulenty-a začíná se zelenat a spravovatSlečna v květinářství mi poradila,že Nolina nemá ráda stěhování a je pravda,že musela jít stranou kvůli vánočnímu stromku.Ale už je zase na svým místě,že už bude OK

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků