WiFi router

Autor: trlic Datum: 23.06.10 17:29 odpovědí: 5

Dobrý den,

připojuji se k internetu přes (pravděpodobně) místního poskytovatele internetu NJnet. Napadlo mě pořídit si domů WiFi, abych se nemusel s rodiči dohadovat o PC, tak si na net vlezu přes iPhone. Ale nastal zádrhel...ve chvíli kdy zapojím WAN do routeru a z routeru pak vedu kabel do PC, nepřipojí se mi ani PC a ani iPhone, který ale WiFi zobrazí. Nevíte co bych měl nastavit (jestli je vůbec co nastavovat), aby to fungovalo (jestli to vůbec může fungovat)? Přes 02 internet u kamaráda nemám problém...

Podotýkám, že i když se doma chci připojit třeba s notebookem, tak to nejde (píše mi to o omezeném nebo žádném připojení).

Router mám TP-LINK 54 Wireless Router

Model: TL-WR542G

Děkuji za odpovědi!

Upozornění
Tato otázka je 594 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: vlk95®
Datum: 23.06.10 17:40
Předmět: RE: WiFi router 

Někde v nastavení internetu se musí nastavit zdílení internetu. Pokud toto nenastavíš tak je to jen omezené připojení.

Jinak zkus zdílení souborů nastavit na povoleno.

Ohodnoceno: 0x

Autor: fidonet®
Datum: 23.06.10 17:49

v routru nemusíš nastavovat sdílení tam naopak zakazuješ a omezuješ sdílení ( i když slovo sdílení je tady podle mě, nesmyslné ) TP-LINK je bohužel nastaven tak, že se automaticky nedetekuje do sítě a trošku zlobí. Mě se to povedlo až asi na pošesté. Musíš povolik wifi, pokud není vypnuté a musíš bnastavit správně Bridge ...

Ohodnoceno: 2x

Autor: maverick®
Datum: 24.06.10 01:11
Předmět: RE (2x): WiFi router 

Bridge ne...musí to routovat, tedy pokud se bavíme o routeru jako wan rozhraní vs zbytek

K otázce. Router je potřeba nastavit, přesněji přes webové rozhraní nastavit parametry WAN sítě. Buď to je automaticky a nebo konkrétní hodnoty a pc potom nasav na získání ip automaticky- dostane ji z routeru

Autor: trlic
Datum: 24.06.10 18:11

Děkuji za rady,

stačilo do routru zadat (asi) MAC adresy PC a WiFi mobilu a už se to rozjelo

Autor: maverick®
Datum: 24.06.10 19:22
Předmět: RE (2x): WiFi router 

Máš alespoň tu síť šifrovanou? Tedy zapnuté WP2 šifrování?

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků