1x

Nádržka přebytečného inkoustu je plná?

Autor: kvak® Datum: 03.11.08 21:28 odpovědí: 72

Prosím o pomoc, tiskárna Canon Pixma IP1500 netiskne a hlásí : Nádržka přebytečného inkoustu je plná. Jak tuto závadu odstraním? Musí se vyměnit? Kde se nachází?

Díky za pomoc. Kvak

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: seuss*
Datum: 03.11.08 23:33
Předmět: RE: Nádržka přebytečného inkoustu je plná? 

Tohle bohuzel bude asi spinava prace Canonu jak z lidi vytahnout jeste vic prachy. Jedna se pouze o zalezitost resetovani tiskarny. Pokud to ovsem clovek nevi, tak jde do servisu a za tenhle reset, kterej trva asi necelou minutu ti reknou od 500 - 2500kc...

zkus to resetovat podle postupu a napis jestli to fungovalo:

1. Vypni tiskárnu

2. stlač a drž tlačítko resume a zmáčkni tlačítkoPower

3. stále drž tlačítko Power a pusť tlačítko Resume.

4. stlač tlačítko Resume dvakrát za sebou a pak pusť obě tlačítka.

5. zelená dioda bude blikat a pak přestane blikat.

6. jakmile bude zelená dioda trvale svítit, zmáčkni tlačítko resume 4 krát.

7. Zmáčkni tlačítko Power tiskárna by se měla vypnout, pokud ne zmáčkni tlačítko Power ještě jednou.

8. tiskárna by se měla chovat normálně.

Nevim zda to pude, je to navod na IP2000, ale zkusit se to muze. Mam jeste i jiny navody nekde...

Jeste mi napis jak dlouho tu tiskarnu pouzivas a jak je stara..

Autor: kvak®
Datum: 04.11.08 15:19
Předmět: RE (2x): Nádržka přebytečného inkoustu je plná? 

Zdravím, díky za odpověď a za pomoc. Bohužel, nezdařilo se, udělal jsem všechno podle tvého návodu, ale po čtvrtém kroku zelenou problikává oranžová. Další kroky pak funglují, tzn., že se tiskárna vypne, potom jde zapnout. Po spuštění tisku opět hlásí, že nádobka pro přebytečný inkoust je plná a na nic nereaguje. Mám jí asi tři roky, moc toho nenatiskla, dvakrát jsem koupil orig. náplně a pravda je, že po vypotřebování inkoustu jsem párkrát doplnil inkoust stříkačkou. Tak nevím co s tím... . Stejně děkuji.

Autor: seuss*
Datum: 04.11.08 22:35
Předmět: RE (3x): Nádržka přebytečného inkoustu je plná? 

Tady sem nasel navod na jednom zahranicnim serveru, tak to muzes zkusit. Je to primo na IP1500.

1. Vypoj kabel ze site (elektricky)

2. Zmackni a drz Power tlacitko

3. Zapoj kabel do zasuvky

4. Po spusteni uvolni tlacitko Power

5. pockej nekolik sekund a tlacitkem zapni tiskarnu

A dale co sem se docetl, jedna se oficialne o jakousi ochranou klapku, kterou naprogramovali mili programatori z canonu, aby ti nadobka nevytekla na stul, nepocakala zed atd... Ovsem nazory beznych uzivatelu se celkem shoduji, ze je to pouze jejich podvodnej trik, aby si uzivatel byl, napr. po dvou letech, donucen koupit novou tiskarnu. Mela by vydrzet podle zkusenosti dva roky do doby, nez se ti bude objvevovat tahle hlaska, ale po te co ji resetujes, ti to jeste dalsi rok, mozna dva vydrzi. Zalezi na intenzite tisknuti...

Ja bych se spis taky priklanel k tomu, ze se jedna o necistou hru canonu, dneska uz se nedivim celkem nicemu a boj o zakazniky je nemilosrdnej..

zkus jeste tenhle navod a uvidis

Autor: mamen1
Datum: 09.03.09 18:17
Předmět: RE (4x): Nádržka přebytečného inkoustu je plná? 

To seuss: díky za tvůj návod,funguje

Autor: mmmarosh
Datum: 01.11.09 14:31
Předmět: RE (5x): Nádržka přebytečného inkoustu je plná? 

dikes,

funguje

Autor: ben
Datum: 08.05.12 10:37

Díky, funguje to.

Autor: nieds
Datum: 01.05.09 15:50

funguje, díky moc

Autor: enky
Datum: 14.10.09 21:09

Ahoj, pripojuju se k podekovani za funkcni navod na reset tiskarny. Ozivil sem tak svoji starou tiskarnu Cannon i250.

Autor: nadrzka
Datum: 24.01.10 12:46

No fajn. Můj manžel už všechno rozebral, vyčistil a znova složil. Je prostě takový... koumes. Pořád to hlásí totéž. Nádržka... atd. Tak jsem zvědavá, teď zkusím Váš postup. Uvidíme. Zkazit už zřejmě není co... . Ozvu se, jak to dopadlo.

Autor: fnl
Datum: 28.01.10 00:43

...postup funguje i pro i350!

díky.

Autor: sysell
Datum: 21.02.10 23:08

Já to už chvíli provozuji tímto způsobem. Proč "provozuji"? Tiskárnu totiž nemůžete odpojit od sítě, protože po odpojení se znovu rozbliká zelená/žlutá a musíte tuto fintu na Canóny zopakovat. Pokud někdo máte něco trvalého, sem s tím, uděláte mi radost.

Autor: pag
Datum: 23.03.10 09:51

Díky moc, tiskárna i350 super šlape, a to jsou už rozebral boční kryt, atd. móóóóóc dííííky

Autor: jiira
Datum: 29.05.10 06:53

Lidi, později se ale nedivte až Vám to začne vážně vytékat nebo přestane tisknout

Autor: fidli
Datum: 30.05.10 16:36

Zkoušel jsem podobný trik na pixma IP 2000, ale nefunguje to. Poraďte prosím.

Autor: zeyz
Datum: 21.07.10 09:50

Funguje díky

Autor: jokr
Datum: 18.09.10 20:31

jsou to krysy! dík

Autor: aldachocen
Datum: 21.09.10 12:03

Hola!

Neuvěřitelné! Právě jsem se chystal vyhodit onu tiskárnu, kvůli tomu, co mi píše a začal zřivovat jinou - a po asi 15 minutách hledání naleznu tento funkční návod na "odblokování"!

Tisíceré díky!

Autor: janamin
Datum: 05.10.10 00:29

Díky, návodu jsem dnes rozchodila tiskárnu Canon iP 1000, které jsem nejdříve dopřála několik nových náplní a již vím , že zbytečně.

konečně tiskne. j

Autor: petrcz
Datum: 17.10.10 19:16

Děkuji za návod I320 jede

Autor: toms
Datum: 04.01.11 17:17

Perfektní, díky moc! Funguje i pro Canon Pixma 1600. Zlobilo mě to asi 14 dní, tisknu docela dost a tiskárna maká dobře 5 let. Nejdřív jsem jí jako idiot rozebral, abych našel nádržku přebytečného inkoustu...samozřejmě tam není, je tam jen kus filcu. Ona je to v podstatě kravina, naco by byla NPI. Takže dík, ještě jednou

Autor: bmbx®
Datum: 04.01.11 17:34

Ale pokud se ten filc nasákne, tak přestane fungovat čištění trysek. Pak nejenom že nejsou pročišťovány trysky, ale hromadí se malinká hladinka inkoustu na povrchu hlavy a trysky svými mikrokapičkami tuto vrstvu "neprostřelí" tiskárna vynechává tisk. Mně se takto dostala pigmentová černá na sousední trysky a úplně je odrovnala.

Ohodnoceno: 0x

Autor: andyjadova
Datum: 19.01.11 12:51

Děkuji mockrát, návod zabral i na i250..

Autor: niklik
Datum: 25.01.11 13:03

Supéééér díky moc zase to fachčí. už jsem to chtěla odnášet do opravny. jseš kádr

Autor: petaka
Datum: 17.02.11 13:30

Moc děkuji za užitečné radyFunguje to i na Pixma MP 160.Už jsem se hrozila kolik to bude stát.Takže DÍKY,DÍKY

Autor: editr
Datum: 18.09.11 12:50

Super super,funguje i pro iP1000

Autor: johnnym
Datum: 02.12.11 12:19

Díky moc za radu, Canon i250 zachráněna

Autor: kvetinka19
Datum: 17.01.12 00:21

tento postup funguje aj na pixmu iP1600...genialne...

Autor: mag
Datum: 05.03.12 18:04

Ahoj,

hledala jsem přesně jako všichni na tiskárně nádržku atd.

prosím pomoc. Udělala jsem oba způsoby, přestalo mě to psat o nádržce, roztiskne se, ale netiskne. Projede papír, jako by tiskla, ale je to bílé, popřípadě trošičku po stranách špinavé. vyměnila jsem pro jistotu černou barvu. nic.

nevíš, co by to mohlo být? mám nemocné děti, potřebuju pracovat z domova a urgentně tisknou a nejde to a nejde.

Nemužeš poradit, co by to mohlo být?

Díky moc Magda

Datum: 05.03.12 18:24

Nádržka tam žádná není, na dně tiskárny je filc, do kterého se přebytečný inkoust "odcákává" a tam samovolně uschne. To že je nádržka plná je provedeno výpočtem tiskárny dle počtu a intenzity čištění trysek. Jediné co pomůže je kompletní resetace dle zde napsaných návodů. Je zajímavé, že osobně používám tiskárnu hodně a mám už šestý model a s touto hláškou jsem se ještě nesetkal, obávám se, že ten komu se toto stane tak používá tiskárnu ne zrovna správným způsobem. Už jen časté vpínání tiskárny způsobuje časté čištění trysek. To vede k obrovské spotřebě inkoustu a ke zmíněným problémům s "nádržkou".

Autor: kominicekcz
Datum: 11.05.12 09:45

Hej kámo, tak díky za radu. Spadl mi kámen ze srdce, fachčí to Dííík

Autor: kartako
Datum: 03.03.09 10:20

Neuvěřitelný.. zvládla jsem to i jako obyčejný laik uživatel. Díky

Autor: chrobaksacek
Datum: 09.09.10 10:31
na Canon Pixma IP2000 to funguje takto:
1. Vypni tiskárnu
2. stlač a drž tlačítko Resume ­(pod tlačítkom Power­a zmáčkni tlačítko Power
3. stále drž tlačítko Power a pusť tlačítko Resume.
4. stlač tlačítko Resume dvakrát za sebou a pak pusť obě tlačítka.
5. zelená dioda bude blikat a pak přestane blikat.
6. jakmile bude zelená dioda trvale svítit, zmáčkni tlačítko resume 4 krát.
7. Zmáčkni tlačítko Power tiskárna by se měla vypnout, pokud ne zmáčkni tlačítko Power ještě jednou.
8. tiskárna by se měla chovat normálně.
je to vyskúšané a funguje to!
Autor: 123*
Datum: 03.11.11 21:00

Díky,díky,díky, IP2000 funguje.

Autor: radim*
Datum: 25.12.08 08:57

Ani nevíš jak moc si mi pomohl.Potřebuji vypracovat jednu rozsáhlou práci a tiskárna ukazuje uvedený problém s nádržkou.První pokus hned vyšel a můžu pracovat.Ten servis nebudu komentovat,protože na vánoce se má prý mluvit slušně.

Ještě jednou moc dík

Radim

Autor: kiit
Datum: 01.07.09 18:48

zdar tvůj návod funguje skoušel jsme to na tiskarně canon IP5000

Autor: bosorka*
Datum: 13.06.10 02:38

Ahoj, chci moc poděkovat. Vyzkoušela jsem ten první návod na Canon S6300, zabralo to okamžitě, díky moc.

S manželem jsme to rozebrali na prvočinitele, žádnou nádržku jsme nenašli, asi opravdu žádná není.

Autor: es
Datum: 19.10.10 19:02

Díky funguje to skvěle es

Autor: tommyboy
Datum: 11.02.11 09:26

Super, díky! Funguje i pro MP520 a dále tiskneme!

Autor: suzymon®
Datum: 31.05.11 12:38

Ahoj, dala bych Ti zelenou hokejku za dobrou odpověď, ale ani u toho není. Když klikám na tu "dobrou odpověď", nic se neděje. Tak alespoň takto. Taky jsem měla problém s tiskárnou, a vím, jak to člověka naštve. Tvá odpověď byla fajn.

Autor: petula76
Datum: 12.10.11 07:44

Díky moc, už jsem si s tím nevěděla rady. Pěkně jsem se zapatlala, když jsem uvnitř tiskárny hledala, co bych tam vyčistila.

Funguje to i na PIXMA MP 150.

Jsi úžasnej. Ještě jednou díky.

Autor: m7h
Datum: 22.10.11 10:14

Díky, funguje to. Zavání to skutečně podvodem.

Datum: 22.10.11 10:49

Zavání to podvodem? A to jako proč? Že tam žádná nádobka není? Je tam absorbční materiál (něco jako filc), který je po celém dně tiskárny, pokud se celý nasákne, tak přestane fungovat čištění trysek tiskárny a pak to zavání poškozením trysek. Upozorňuju zdejší diskutéry, že uvedený návod funguje, ale je to jen dočasné řešení, je pro tiskárnu nebezpečný!

Když už se něco takového stane, doporučuji ten filc zkontrolovat a podle stavu pokračovat, pokud je hodně nacucaný tak jej vyprat a pak teprve resetovat tiskárnu. Mě už se jednou čerpadélko čištění hlav díky tomu ucpalo a trysky od černé barvy šly na věčný odpočinek, pokud jsou trysky součástí tiskárny (ne všechny tiskárny Canon) tak stojí nové téměř jako nová tiskárna.

Autor: terop®
Datum: 04.11.11 11:27

I když se mne toto téma netýká(nemám tiskárnu CANON),chtěl bych Vám po přečtení všech ,,RE",za tuto radu poděkovat a vyzvednout Vaše znalosti.Vaší odpovědí se rozvinuly další rady a určitě pomůžou mnoha dalším.Jednoduše-jste dobrej.

Autor: wwwpavca
Datum: 15.11.11 22:30

Mám MP 180, hlásilo mi to taky přebytečnou nádržku, tak jsem ji marně hledala... zkusila jsem tedy resetovat a zhruba podle tohoto postupu procvakat tlačítka a zatím funguje... tudíž díky za info, že je to pouze hláška...už bych taky běžela do servisu..

Datum: 15.11.11 23:26

Znovu opakuju, není to pouze hláška, až vám přestane tiskárna čisrit trysky tak do toho servisu stejně budete muset. U MP 180 to naštěstí žádnou škodu neudělá, protože trysky jsou součástí výmenných nádržek s inkoustem, u modelů kde jsou trysky součástí tiskárny to je na vyhození tiskárny, neboť nová tisková hlava je dost drahá.

Autor: thomasius
Datum: 30.04.12 08:45

Díky moc,

první návod funguje (Canon pixma ip 2000). Před tím jsem rozebral celou tiskárnu a po nádrži ani památky! Lze ji nejspíše nalézt ve virtuální rovině špinavých triků výrobce-Canonu. Jenomže jejich manažerská sebranka nepočítá s tím, že tuzemští uživatelé jsou poněkud zvídavější. O to je pak větší ostuda výrobce (i když kdo dnes o to dbá...?)

Datum: 30.04.12 15:25

thomasius:

ACHJO, píšu to pořád dokola - odpadní inkoust (inkoust který se odsává z trysek při jejich čištění) je z čerpadélka odveden na dno tiskárny. Tam je po celé ploše dna nalepen tlustý asorbční materiál, do kerého se inkoust vsakuje. Pokud se tento materiál nasytí, dojde k ucpání čistícího čerpadélka a následně k ucpání a zničení tiskové hlavy.. TEN INKOUST SE NEZTRÁCÍ BEZE STOPY. TO TĚ PŘI TOM ROZEBÍRÁNÍ TISKÁRNY ANI NA CHVILKU NENAPADLO? NEBO SI MYSLÍŠ, ŽE I ČIŠTĚNÍ TRYSEK JE VIRTUÁLNÍ ZÁLEŽITOST

Myslim si, že všichni co tady máte tento problém, děláte něco ŠPATNĚ. Mám už asi šestou tiskárnu a tisknu hodně a tato hláška se mi nikdy u žádné neobjevila. Ćasté vypínání a zapínaní tiskárny ze sítě, způsobuje časté čištění hlavy, to pak všichni spotřebováváte víc inkoustu na čištění (tedy do odpadu) než na vlastní tisk

Ohodnoceno: 1x

Autor: juldab®
Datum: 30.04.12 21:24

Jenom doplním jmenuje se to "waste ink pads" bývají dvě a v pohodě se nechá vyprat v čisté vodě.

Datum: 30.04.12 23:21

O tom už jsem se tady taky asi zmínil, ale ti lidi co maj tenhle problém, který se projevuje normálně až někdy na konci životnosti tiskárny jsou asi hluší a slepí

Datum: 04.11.08 23:37

Díky, chodí to! Moc jsi mi pomohl . Ještě jednou dík. Kvak

Datum: 05.11.08 09:22

Pro SEUSS@,

Ještě jednou díky. Dovolil bych si ještě jednu prosbu, nechá se stejným způsobem resetovat Minolta WinLaser 400 ? A existuje nějaký soft, aby chodila na XP ? Co jsem našel ovladače, tak jen pro Win95. (A to by pak vážně bylo dát si někde Fernet, nebo Myslivce ) Kvak

Autor: funren
Datum: 20.06.09 18:27
super fakt to funguje - moc dĂ­ky!
Autor: nikolina*
Datum: 02.07.09 17:19

Týýý bláááho, fakt díky moc, ani bych nevěřila, že to bude fungovat ...jsi jednička

Autor: phobos3
Datum: 06.08.09 09:59

Ahoj, super navod diky za nej, protoze funguje i na Canon i250

Autor: milan*
Datum: 23.01.10 23:33

Bomba , to čumím!. Zdařilo se , sice na více pokusů ,ale zatím valí jako za mlada. ///// funguje to i na Canon MP160 ////// Díky moc.

Autor: pistolkaoo7
Datum: 05.04.10 13:14

Dík za radu.Funguje to

Autor: kall
Datum: 29.05.10 12:25

Jiira to bere docela vážně s tou louží pod tiskárnou. Nicméně já to dělám už přes rok a v tiskárně i pod ní je sucho. Víc mě žere, že to musím absolvovat při každém spuštění tiskárny znovu. Taky bych měl dodat, že pomocí kousků naskládných WC papírů a pinzety občas vysaju inkoust z parkovacích mističek.

Jo, zlikvidovat tak to opakované složité spouštění...

Autor: jiira
Datum: 03.06.10 19:41

Neberu to nijak vážně, mluvím jen z vlastní zkušenosti, s přeteklým inkoustem jsem se prostě setkával hodně často

Autor: kall
Datum: 09.09.10 11:38

Tak jsem udělal přímo chirurgický řez do mojí Pixmy IP1000 a tomu, kdo na to má odvahu, to popíšu. Koupil jsem si miniaturní rozpojovací tlačítko (červené), které jsem zabudoval do vrchního krytu na druhé straně než jsou stávají dvě zelená. Je zapojené jako přerušení napájení tiskárny za zabudovaným zdrojem. Je to snadno k pochopení po demontáži krytu. Teď zapínám tiskárnu tak, že zmáčknu nové tlačítko, držím a k němu zmáčknu tlačítko spouštění tiskárny. Nejdřív pustím nové, posléze zapínací. Pak znovu zmáčknu zapínací a tiskárna jede bez problému. Je to vlastně zabudování již zveřejněného návodu s vytahováním napájecího kabelu. Takže IP1000 jede dál a já jsem s ní nadmíru spokojený. Teď už jen, když dochází, občas doplním černý inkoust. A ještě na okraj. V rámci téhle operace jsem měl tiskárnu úplně odstrojenou a nějakou nádržku přebytečného inkoustu, navíc která by měla indikaci naplnění, nenašel...

Datum: 18.09.10 22:13

Nádržka tam není, po celém dně tiskárny je umístěn absorbční materiál (něco jako filc) a do něj ústí hadičky od čerpadla, které pročišťuje trysky. Není tam ani žádný senzor, který by zjistil, že ta absorbční hmota je plně nasáklá. To určí tiskárna podle počtu čištění trysek. Pozor odpínáním napájení tiskárny se četnost čištění zvyšuje a tím i rapidně stoupá spotřeba inkoustu. Když je tiskárna pod napětím (ať vypnutá nebo zapnutá) tak si pamatuje jak dlouho byla v nečinnosti a podle toho čistí. Pokud se odpojuje od sítě, čistí před každým tiskem.

Autor: ip1000
Datum: 02.01.11 13:05

Funguje, děkuju

Autor: freevisio
Datum: 12.01.11 14:24

děkuju moc za info a pomoc rozchodil jsem canon pixma iP1000

Autor: richy
Datum: 23.01.11 14:00

Funguje i na MP 140, první návod.

Datum: 08.03.11 09:14

Jenom elektronicky dá se odstranít tato hláška - Nádržka přebytečného inkoustu je plná

Na to existuji spec.programy.

iPTool, RestoreEEPROM a podobné

Ohodnoceno: 1x

Autor: eja
Datum: 31.05.11 10:44

Ahooj, díky moc za návod! Už jsem tiskárnu 2x přeinstalovávala, vůbec jsem netušila co s tím a tenhle spásný nápad funguje! Díky moc

Datum: 31.05.11 12:17

Pozor na to až bude "nádržka" opravdu plná - zaděláváte si na problém...

Autor: helen*
Datum: 16.07.11 20:52

jak může být plná, když tam není?

Autor: rikoset
Datum: 18.07.11 19:30

Je tam len taky savy filc, nadrzka tam nieje - neviete kde je mozne kupit ten savy filc novy? Na presny rozmer by sa to dalo asi nastrihat. A este by ma zaujimalo kde je ta "naprogramovana klapka", ako tu niekto pisal.

Datum: 19.07.11 01:32

Ten filc jsem viděl na určité modely tiskáren prodávat někde na netu, ale je možné jej i vyprat . Stačí jej nechat vymáchat ve vodě.

Autor: rikoset
Datum: 21.07.11 09:11
Předmět: RE (6x): Nádržka přebytečného inkoustu je plná? 

Ahoj, tak som to vycistil, vyplachal a teraz mi hlasi, ze nieje naistalovana hlava. Aj som ju vybral a dal naspat ale stale hlasi to iste. Vie niekto poradit ako to vyriesit?

Datum: 21.07.11 09:26

Očistit zlacené kontakty na hlavě...

Autor: magdon®
Datum: 02.12.11 12:31

Už se to tady řešilo několikrát. Podle mě je to klasický případ "kurvítka". Pokud nevíte, o co jde, koukněte sem

http://www.zvedavec.org/humor_1505.htm

http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Kurv%C3%ADtko

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků