Čím ulevit pravé ruce při práci na počítači?

Autor: rony* Datum: 09.02.12 23:08 odpovědí: 10

Strávím každý den několik hodin na PC, ale dost často mě bolí pravá ruka, kterou ovládám myš. Napadlo mě pořídit si trackball a ovládat ho levou rukou, zkrátka rozvrhnout tu námahu na obě ruce. Máte s tím nějaké zkušenosti nebo víte o jiném řešení? Díky.

Upozornění
Tato otázka je 102 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: viky®
Datum: 09.02.12 23:13
Předmět: RE: Čím ulevit pravé ruce při práci na počítači? 

Pro myš a ruku si udělat měkkou podložku. Aby celá ruka i se zápěstím, spočívala na měkkém podkladu. Ne na tvrdém stole.

doplněno 09.02.12 23:20:

Nejde to, když jste někde v kanceláři. To jsem dostala doporučeno od lékaře, když jsem nemohla rukou hýbat, dostala jsem do zápěstí zánět. Přes měsíc jsem chodila na rehabilitace.

Ohodnoceno: 0x

Autor: ahasver4®
Datum: 09.02.12 23:17

Až se Vám na pravém zápěstí v pravo udělá mozol,bude to lepší...Né,chce to fakt vysokou,měkou podložku a ruku držet volně...

Datum: 09.02.12 23:20

Loketní opěrku, dostatečně vysokou, aby se zápěstí neopíralo o stůl.

Autor: dzordz®
Datum: 10.02.12 00:00

Nepoužívat žádnou podpěrku ani nic, nemít ruku plácnutou na stole až někam k lokti ani do kopce a zalomenou o hranu, ale zapřenou o okraj stolu spodní částí dlaně a svalem pod palcem, tak 1.5cm od zápěstí. Myš nedržet v hrsti a nelítat celým předloktím, ale jen malík proti palci a hejbat jenom prstama. Dyžtak si zvedněte rychlost, aby vám stačil pohyb v rozsahu dvou, tří centimetrů na všechno. Pak vás může bolet jen horní strana dlaně z klikání, ale to by muselo bejt hodně hodně intenzívní

Tak, a máte to podrobně vysvětleno

Autor: mikihans®
Datum: 10.02.12 00:00

Taky doporučuju pořádnou, velkou myš, na kterou si položíte celou ruku (ne ty pidinotebookové myši, které vám utíkají mezi prsty). Sám takovou větší k notebooku nosím a nemůžu si ji vynachválit, přitom je to obyčejná myš za 250 Kč od Microsoftu.

Autor: wheee345
Datum: 10.02.12 02:14

Pracuji s pocitacem cca 12 hod denne poslednich 5 let a s rukou nemam zadnou potiz diky tzv. ergonomicke gelove podlozce. Daji se kopit drazsi i levnejsi, ale v principu neni rozdil: maji takovy gelovy valecek ktery podporuje zapesti. To tim padem neni zalomeno do neprirozeneho uhlu.

Autor: yakub®
Datum: 12.02.12 00:23
Předmět: RE (2x): Čím ulevit pravé ruce při práci na počítači? 

Podepisuji v celem rozsahu..

Autor: hahanaj
Datum: 10.02.12 06:31

já mám osvědčené , že nemohu mít klávesnici na výsuvu, musím ji mít na stole a ruku položenou /celé předloktí / jinak jsem měla hrozně bolestivé zápěstí a otékalo mi, než jsem na to přišla

inu každý to máme jinak

Autor: aaaaaa
Datum: 10.02.12 08:01

až na dzordz® všichni vlastně správně, říká praktik co sedí u počítače už roky. Taky jsem došel i do stavu kdy jsem ani ruku neovládal. A od klikání právě ta ruka krom jiného hodně bolí. Kdo nevěří ať se soustředí a zkusí kliknout, hýbe se to až v lokti a prý i dál. Pitomý prst a jaké dopady. Skoro si myslím, že pracovat roky v poloze jak popisuje dzordz®, pokud ji dobře chápu, by ani nešlo. Tak mi to vysvětloval ortoped u kterého jsem z myši už 2x skončil na obstřiku.

Klávesnice v "šuplíku" to je další zlo které, nevím proč, stále výrobci nábytku chrlí. To je možná vhodné ve fabrice, kdy nějaká obsluha linky přijde 3x za šichtu něco zkontrolovat a vyťuká pár znaků.

Chce to opravdu vhodnou výšku stolu, správnou výšku monitoru, v případě ntb podložit něčím nebo koupit speciální podložku, správnou židli na které budu správně sedět.

Jo a zásadně velkou, pohodlnou myš úměrně své ruce. Pidimyši k ntb, to je další věc jejíž smysl, podobně jako šuploklávesnice, jsem nikdy nepochopil.

Gelovou podložku také mám, v největších bolestech ji používám, jinak většinou ne. A pomáhá, když to bolí tak bych bez ní nic neudělal.

Autor: hangar®
Datum: 11.02.12 22:53

Taky u bedny několik hodin denně...

Jak píší jiní gelová podložka...

A v mém připadě myš která je tak velká že na dám pouze dva prsty a s nimi i klikám...

Jezdím maximálně 1cm od původního stanoviště myší což se pojevilo nulovoou únavou ruky..

Ohodnoceno: 1x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků