S novými paměťmi je PC nestabilní

Autor: hrochin Datum: 07.02.12 13:53 odpovědí: 7

Dobrý den. Mám takovýto PC: http://www.alfacomp.cz/php/ba…Q6E010R7V010CYX010XHH010W5C01 a fungoval v pořádku dokud jsem v něm měl pouze 2 GB operační paměti od Kingstonu. Když jsem koupil kit 2×2 GB (http://www.alfacomp.cz/php/pr…ct.php?eid=1051400821Y50ALIYL) taky od Kingstonu, začal PC pořád padat. Když jsem v PC nechal starý 2 GB modul + jeden nový 2 GB modul, tak už nepadá, ale občas mi asi na 1-2 sekundy zamrzne myš a celkově PC není moc stabilní. Když tento kit pamětí dám do jiného PC s procesorem intel Sandy Bridge, paměti ukazují, že jedou na 1066 MHz ale PC je stabilní. Ná se něják v BIOSu nastavit nižší frekvence pamětí, nebo to spravit nějak jinak?

Upozornění
Tato otázka je 105 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: hrochin
Datum: 07.02.12 13:55
Předmět: RE: S novými paměťmi je PC nestabilní 

Ještě doplním, že nové paměti jsou Low Profile a né normální, jako jsou na obrázku v obchodě.

Autor: mirek333®
Datum: 07.02.12 14:07
Předmět: RE: S novými paměťmi je PC nestabilní 

To jsou stejné paměti , jako jsi tam měl, jenom v kitu po dvou kusech.

Zkusil bych vždycky vložit pouze jeden modul a důkladně otestovat, jestli není HW problém. Test pamětí je skoro na každém bootovacím CD se systémovými nástroji, nebo stáhnout něco přímo do OS.

Ohodnoceno: 2x

Datum: 07.02.12 15:20
Předmět: RE (2x): S novými paměťmi je PC nestabilní 

Na pametovych cipech na starych pametech je napsano Kingston a na novych elpidal.
Datum: 07.02.12 16:02
Předmět: RE (2x): S novými paměťmi je PC nestabilní 

Podle memtestu86+ jsou v pohodě a samostatnně fungují taky, ale nemůžou být spolu, ani s těmi starými.

Datum: 07.02.12 16:18
Předmět: RE (3x): S novými paměťmi je PC nestabilní 

Tak nejedou v pohodě ani samy. Začala mi zamrzat myš.

Autor: sikin®
Datum: 07.02.12 17:21
Předmět: RE (4x): S novými paměťmi je PC nestabilní 

Měl jsem nedávno podobný problém s Dual chanel paměťmi od Corsair (Dominator 2x2GB). Trvalo mi docela dlouho, než jsem přišel na to, že je jedna z 2GB pamětí vadná. Ten MEMTest totiž taky nic nenašel a tak jsem hledal problém v ovladačích, vadných kabelech a já nevím co ještě. PC buď spadl do BSOD, nebo se choval divně. Vyzkoušel jsem všechny možné rady na fórech a pomohla jen výměna. Reklamace byla samozřejmě bezpředmětná, protože testy nic nezjistily. Koupil jsem nové 2x2GB paměti se stejným časováním a využil jsem aspoň tu jednu 2GB, která byla dobrá (takže teď mám 3x2GB) a jsem bez problémů.

Ohodnoceno: 2x

Autor: mirek333®
Datum: 08.02.12 18:21
Předmět: RE (4x): S novými paměťmi je PC nestabilní 

jestli tedy ta stará paměť jede v pohodě, tak rychle ty nové reklamovat. V manuálu k desce jsou ty Kingstony určitě uvedeny jako kompatibilní, takže prodejce by se neměl kroutit, i kdyby tvrdil, že testy projdou OK. Prostě ty paměti mají někde problém.

doplněno 08.02.12 18:24:

tady je link na kompatibilitu pamětí s deskou:

http://www.asus.com/Motherboa…ds/AMD_AM3/M4A785TDV_EVO/#MSL

Ohodnoceno: 0x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků