| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
v čera sem zapnul notas a vyskočila na mě hlaška že mam poškozeny nějaky soubor že by to mohlo jit opravit vloženim instalačnim cd windows xp tak sem ho tam dal začatek v pohodě až do chvile hledani předchozi verze os tady se to sekne a už stym nehnu nevim čim to je jestli je mrtvej hardisk prosim poradtě dik
O jaký soubor se konkrétně jedná? Psalo to konkrétně, že by to mělo jít opravit vložením instalačního CD Windows?
moment ja to zapnu a napišu přesně co to piše
piše to system windows nelze spustustit uvedeny soubor je poškozen nebo nebyl nalezen a pak že to mužu opravit pomoci originalniho disku nebo pismena R
to co je nenalezeno je windows/system 32/confif/system
Zkus to spustit v nouzovém režimu.Po startu mačkej vícekrát F8 a uvidíš,jestli se to chytne.Jestli ano,zadej spuštění nástroje chkdsk.
http://support.microsoft.com/kb/315265/cs
Je ten instalační disk originál?
nouzovy režim spustit nejde a instalačni cd je original
tak se do nouzoveho režimu podařilo dostat ale když dam stav nouze tak mi zase vyskoči to okno že je soubor nenalezen nebo požkozen
No,já bych zazálohoval a použil čistou instalaci,někdy je to rychlejší než hledání...Počkej,třeba se objeví jiné návrhy..
Trošku jsem ujel,nejde zazálohovat to co nejde spustit..sry
no ale ja nemužu udělat čistou instalaci když se mi to sekne u položky hledani posledni verze os
Máte zadán boot z CD?
Tak to nevím,při čisté instalaci by se Vás to ptát nemělo,jen by jste zadal naformátovat a bylo by...Někdo určitě poradí lépe,já se omlouvám,že nevím jak dál v tomto případě...
ano začne normalně načitat a u položky hledani předchozi verze os se to sekne
ahasver4: Když tazatel píše že se mu to sekne při operaci Hledání předchozích verzí systému ,tka asi boot z CD nastavený má! Psal to už v prvním příspěvku.
K tazateli: Je CD originální? Pokud ano, zkusil bych vytáhnout RAMky a nechat tam jednom jednu a s tou to zkusit nainstalovat. Kolikrát špatná RAMka je příčina problému při instalaci systému /zvlášť při kopírování souboru opomenu-li škráblé CD/. Ještě tu je možnost použít Konzolu pro zotavení, ale to už tu navrhl Mirek.
Doporučuju začít studovat toto:
http://support.microsoft.com/kb/307654
Nejdřív bych ale zkusil použít nástroj, jako je bootovací CD nebo USB se sadou utilit pro záchranu systému (např. BartPE).
A takovej to byl zase hezkej den...
Tak se teda taky zapojím no .-)
To, co to hlásí je, že jsou v pytli registry ... a to vám vůbec nezávidím.
Můžete zkusit rady pro obnovu registrů -> http://support.microsoft.com/kb/307545/cs (což mě se nikdy nepovedlo :/ )
Nebo můžete zkusit obnovu přes cizí počítač - jestli máte. Stačí vyndat disk, strčit do jiného a nakopírovat zálohu registrů z c: system volume information do toho adresáře WindowsSystem32Config .
Nejdříve ale musíte nastavit zabezpečení, abyste se do adresáře dostal, protože standartně tam má práva jen uživatel SYSTEM.
No a pak stačí doklikat se na cestu (vaše bude jiná, ale zabloudit nemůžete) : C:System Volume Information\_restore{2229392D-211E-4CED-A28C-8853BD92CCBC}RP114snapshot kde naleznete soubor _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM , ktery prejmenujte na SYSTEM a nakopirujte jej do systemu.
Vsadim se, ze ty lomitka a dlouhe cesty tento prispevek totalne rozhází ... 
ze ja se nekdy vubec snazim radit ...
Zrovna teď jsem to řešil v sobotu. Dělal jsem to podle tohoto návodu a jede to:
http://blog.pavoocek.net/?p=105
...až dáte "R" a potom "1" a nic to dělat nebude, tak to bude chtít dát disk do jiného PC a zkopírovat to tam (mám na mysli pak už složku "SYSTEM" atd). Je to i lepší, protože se Vám nic nerozhodí. To je pouze má zkušenost, dělal jsem to dvakrát a tak jak to píši.
to sem skoušel a přesně to děla jak si psal damR pak 1 a nic se neděje jenže ja tam napišu vždy jen jedno pismeno nebo čislici a dal tam nenapišu nic nevim proč
na druhem notasu mam windows 7 a ja nevim jestli ta složka system 32 je stejna pro xp a windows7
Tak ve win7 je systém32 jiný. Bylo by dobrý napsat o jaký typ notebooku se jedná a možná by se našel někdo kdo má stejný a třeba zkopíruje a pošle ti to emailem.
Nebo někoho kdo má čistou instalaci xp
tak notas je asus F3U
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz