| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den, mám externí disk WD,ale už delší dobu nejde načíst a hlásí se jako místní disk. Na jiném počítači také nejde spustit a hlásí to samé. Mám tam světelnou kontrolku a ta furt "šrotuje". Je to docela veliký problém, protože tam mám veškeré rodinné video a fotky. Prosím poraďte.
Skus na něm spustit konrtolu chkdsk,možná to pomůže.
..kontrolu...
Ještě prosím co to znamená chkdsk.
Klepněte na Start počítač pak na ten disk pravým Sdílení Nástroje Oprava chyb...dám obrázek,teda jestli ten disk bude vidět...

Děkuji, zkusím a dám vědět.
Když už tady ahasver4 neustále radíte používat chkdsk (Kontrolu disku [z angl. Check disc]), tak alespoň pořádně, a to zatrhnutím "Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory). takto to akorát projede adresáře a soubory, jeslti jsou v pořádku, ale povrch disku ne.
K tazateli: Pokud je disk v záruce, tak reklamovat. Tohle se mi neche líbit.
Jinak externí disky se ukazují jako Místní disky, což většinu uživatelů možná mate.
A takovej to byl hezkej den...
Zapojil jsemexterní disk a ve složce počítač se ukázalo už sice název Externí disk (I
NTFS,ale když to rozkliknu, tak to píše Složka je prázdná.
A ta kontrola také nejde,protože to nahlásí Kontrolu disku nelze provést,protože systém Windows nemůže k disku získat přístup.
Tak to se omlouvám ale určitě někdo s radou přijde...
Všechno v pohodě,dík.
Zkuste to ještě spustit přes Příkazový řádek. Najdete ho ve Start-Programy-Příslušenství-Příkazový řádek nebo ho spustíte stisknutím klávesy s logem Windows a zároveň klávesy R (kl. zkratka Win+R). Do toho políčka napíšete cmd.
Do Příkazového řádku zadejte chkdsk I: /R. Pokud to bude chtít dělat po restartu, zvolte A (jako ano), pokud to bude chtít odpojit svazek, zvolte A (jako ano). Jinak bych to viděl na reklamaci.
Zkusil jsem,ale píše to: Systém souborů je typu RAW. CHKDSK není k dispozici pro jdnotky RAW.
Neporadí ještě někdo?
Tak jestli to hlásí že je to RAW, tak potom je to docela problém došlo k poškození FAT nebo NTFS. Stalo se mi to samé při odpojení disku. Vždy je lepší zadat "bezpečně odebrat harware", jinak dojde k tomuhle. Zachránit data lze možná v linuxu, ale to jsem nezkoušel. Jinak formát RAW používají některé DVD rekordéry. Vtomto případě to vidím na odstranit oddíl a vytvořit nový. Data budou bohužel pryč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz