Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv

Autor: gabus Datum: 27.01.12 22:08 odpovědí: 22

Dobrý večer,

mám externí Hdd a na něm nahrané filmy a fotky. V pc jede všechno. Když jej zapojím do tv, tak se mi ukáží pouze fotky. Myslela jsem si, že mám špatnou příponu u filmů, ale tím to není. Nakopírovala jsem filmy na jiný Hdd a šlo mi to v tv v pohodě přehrát.

Nevíte někdo, čím by to mohlo být?

Děkuji moc za odpověď.

Upozornění
Tato otázka je 115 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: hop®
Datum: 27.01.12 22:14
Předmět: RE: Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Disky mohou být z výroby nebo uživatelem naformátovány na různý systém ukládání souborů. V tom bude pravděpodobně příčina, ale více poradit neumím, sám s tím občas bojuji. určitě někdo poradí podrobněji...

Ohodnoceno: 0x

Datum: 27.01.12 22:23
Předmět: RE (2x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Přesně tak, v prvé řadě prověřte, v jakém formátu je ten disk a jaký formát podporuje ta TV (FAT32 nebo NTFS).

Druhý problém může být v max. kapacitě HDD. Je možné, že i tam má TV nějaké omezení.

Ohodnoceno: 2x

Autor: gabus
Datum: 27.01.12 22:28
Předmět: RE (3x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Oba dva jsou NTFS, tak pak jedině ta kapacita Hdd, ale to by mi snad nepřehrálo ani ty fotky, ne?

Datum: 27.01.12 22:44

Právě jsem si pročetla návod Tv a podporuje to oba formáty a Hdd do velikosti 1 Tb a já mám jen 500 G. Nechápu to, proč to nejede...

Autor: ahasver4®
Datum: 27.01.12 22:50
Předmět: RE (4x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Skuste prověčit ten co nejde na chyby...Kliknete na něj pravým Sdílet a pak podle obrázku...

doplněno 27.01.12 22:53:

Sakra,já to málo oříznul...omlouvám se...

Datum: 27.01.12 22:55
Předmět: RE (5x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Zkusím to prověřit.

Teď jsem ještě našla v návodu k tv. K podporovaným zařízením patří rovněž paměťová úložná zařízení USB nižší verze než USB 2.0.Je možné, že v seznamu filmů nebudou pracovat správně.

Myslíte, že by to mohlo mít souvislost? Kde najdu tu verzi USB?

Děkuji za odpověď

Autor: bmbx®
Datum: 27.01.12 23:07
Předmět: RE (6x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Ext. HDD USB 1.1 by musela být hodně stará vykopávka...

Datum: 27.01.12 23:13
Předmět: RE (7x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

A nemá ten HDD USB 3.0. Přesto, že se píše, že by to mělo být zpětně kompatibilní s USB 2.0, tak to asi ne vždy musí platit a už se to zde v poradně i probíralo: http://www.poradte.cz/elektronika/6422-tv-s-usb-30.html

gabus: napište prosím typy těch externích HDD - hlavně toho, co nejede a pro jistotu i toho, co jede.

doplněno 27.01.12 23:18:

v tom odkaze hlavně úplně poslední příspěvek z 25.1.

Datum: 27.01.12 23:26
Předmět: RE (8x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Ten co nejede je:Toshiba StoreAlu2_2.5_QSG_V2_0610 s kapacitou 500 GB ten co jede je nějaký starší WD asi 120 GB, víc nevím

Datum: 27.01.12 23:35
Předmět: RE (9x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Ta toshiba by měla mít rozhraní 2.0,v tom by problém být neměl,zkuste ho proskenovat na ty chyby..

Datum: 27.01.12 23:39
Předmět: RE (10x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

žádné chyby to nenašlo...jsem bezradná... můžete mi prosím ještě poradit, jak můžu hdd rozdělit na části?

Datum: 27.01.12 23:47
Předmět: RE (11x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Na to je třeba... http://www.slunecnice.cz/sw/acronis-disk-director-home/

doplněno 28.01.12 00:45:

Ale pozor,v trial verzi rozdělení neprovede,je nutné ho koupit...

Datum: 27.01.12 23:50
Předmět: RE (12x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Děkuji mooooc. Doufám, že to pomůže. Zítra to zkusím. Dnes už mám vážně dost.

Dobrou noc.

Datum: 27.01.12 22:20

Podívejte se v čem je naformátovám ten první kde to nejde a v čem je ten druhý kde to jde.Zda je formát stejný,nebo jestli jeden není ve pormáru NTFC a druhý ve FAT.Možná TV jeden z nich nezvládne..

Datum: 27.01.12 22:23

A kde to poznám v čem je naformátovaný?

Datum: 27.01.12 22:26

Kliknout na disk pravým a dát Vlastnosti.tam uvidíte v čem je zformátovaný...

Datum: 27.01.12 22:24

...byl jste o kapku rychlejší

Autor: bmbx®
Datum: 27.01.12 22:29

Je zajímavé, že by v nepodporovaném formátu, nebo nepodporované velikosti fungovalo zobrazení fotek

Ohodnoceno: 1x

Autor: mirek333®
Datum: 28.01.12 11:08

To je zajímavý problém. Jestli jeden HDD film přehraje a ten druhý ne, tak bych postupně zjistil všechny údaje o discích a porovnal. Může to být nějaká prkotina. Samozřejmostí je, že zkusíte na obou discích ten samý film. Prostě otestovat za úplně rovných podmínek. Abychom vyloučili jiné chyby a byli si jistí, že je problém v hDD.

Tady tento program vypíše hodně informací o discích:

http://alexnolan.net/software/driveman.htm

Taky by možná pomohlo znát typ TV. Někdo by se třeba mrknul na web, jestli už někdo něco podobného neřešil. Atd.

Datum: 28.01.12 11:48

Taktéž bych se přimlouval ještě za uvedení typu TV.

A pokud si dobře vzpomínám na různé návody k použití k elektronice, co mi kdy prošly rukama, většinou se v nich objevila větička cca tohoto znění:
"Některá USB zařízení nemusí pracovat s tímto přístrojem správně".

Datum: 28.01.12 18:24

Televizor je: LG 37le5300, vypadá to, že hdd nepůjde dohromady s mojí tv, protože na jiném typu LG to funguje normálně Nejde s tím něco udělat?

Datum: 29.01.12 09:38
Předmět: RE (4x): Externí Hdd- proč nepřehraje filmy v tv 

Zkuste ten disk znovu zformátovat. V nějaké diskuzi na jiném fóru jsem včera zahlídl podobný problém, týkal se ovšem jiné TV - ta nechtěla z HDD přehrát mkv film, po přeformátování to bylo OK. Při tom bych zrovna zkusil rozdělit ten disk třeba na dva oddíly, jeden přeformátoval znovu na NTFS a druhý na FAT32 (zpátky to můžete vrátit kdykoliv - já používám tento program http://www.slunecnice.cz/sw/easeus-partition-manager/ pro nekomerční použití je free).

Pokud by to nepomohlo, tak potom už nevím a odpovídalo by to tomu, co jsem psal výše a co vlastně píšete i Vy - že některé USB zařízení nemusí na daném přístroji fungovat správně.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků