| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Ahoj,
mám dotaz na který nikde nemůžu dlouho najít odpověď
mám wifi router se dvěma anténama od SMC (SMCWBR14S-N3 EU). Proto jsem si říkal že jsou dvě možnosti:
- vystrčít zařízení do nějaké svačinové pixly proti dešti, s dírama na odvod kondenzátu, vést tam napájení - fuj do toho se mi nechce
- vystrčit anténu.
ale teď babo raď, protože prvním zádrhelem je jakej kdyžtak koupit kabel. Hemží se to pojmy jako N-female N-reverzní female apod. a nevím jaký potřebuju na vyvedení antény ven. je jasný že to bude nějaký kabel typu samice-samec
A druhý dotaz... v zásadě jde o to, jestli si tím pomůžu.
- nebude mít kabel (stačí 2.4 GHz) větší útlum než nakonec přinese vyvedení antény ven aby signál ušetřil průchod zdí?
- půjde použít původní anténa - nejde mi o to že třeba zmokne ale jestli není router vyladěný jen na ty dvě antény když jsou přímo - nechci moc kupovat anténu venkovní
- venkovní všesměrová anténa je drahá a navíc má vertikální polarizaci 6 stupňů což jestli správně chápu tak by udělala ze signálu takový placaný talíř a museli by to sousedi chtat taky ve druhém patře a né v přízemí
- nestačí mi jen nějakej drát místo všesměrové antény? nebo fakt na kabel ven vrazit jen tu původní z routeru a dát jí kolmo, měla by taky mít vertikální polarizaci...
- úspěch komunikace závisí nejen na tom kolik výkonu vyzáří moje anténa, ale i jestli uslyší odpovědi tak ale tím že jí vystrčím to by mohlo pomoct ne? co když vystrčí soused stejnou anténku ale z druhý strany jeho baráku, tj. obejde signál jeho barák
?
bavíme se teda o nějakých 100, 200, 250 metrech dosahu s případnejma stěnama
hlavně poraďte prosím jakej typ kabelu (koncovky) mám koupit, jakékoli postřehy vítány
Soused - 100-250m? Wi-fi? Co má být účelem? Úspora za platbu poskytovateli? Možná se pletu, ale podle mě nesmysl. Řešení možná existuje přes nějaké opakovače, ale čím složitější a více zařízení, tím více možných problémů.
nene, do sdílení linky bych se nehrnul
smyslem je sdílení úložiště
Úložiště bych sdílel přes internet. Ideální řešení je kabel, ale na tu vzdálenost?
nojo přes internet, když řeknete A, řekněte i B
to mě taky napadlo, jenže jak to chcete udělat tak, aby nikdo cizí do toho úložiště nelezl, bylo umístěné fyzicky u mě a mělo třeba 2 Terabajty, nějaký tunel? jaký?
kabel, to vím taky, ale tahat všude desítky metrů kabelu a zakopávat ho do země nebo to tahat ve vzduchu, fuj prasárna, pracný, drahý
takže jsme zpět u mého původního dotazu s anténou 
zajímá mě to i teoreticky prostě když je anténa šroubovací jak jí prodloužit ven, jestli to jde a jesti to má smysl, zajímá mě to i jako majitele USB wifi klíčku s odšroubovatelnou anténou jestli si můžu např. na cestách zlepšit šanci že něco chytnu když to prsknu na anténu a anténu vyšoupnu ven
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz