| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobry den,
v prve rade bych chtela podotknout,ze nejsem zadny pocitacovy odbornik,takze se omlouvam predem pokud moje otazka bude spatne formulovana.
Mame pripojeni internetu prostrednictvim wifi.Signal odebirame od sousedu kteri bydli naproti v dome.Drive byl signal jaks taks dostacujici,ale nyni mame velky problem,signal nam neustale vypadava,a mohu dokonce rici ze musime byt s notebookem hodne bizko u okna nasmerovani na souseduv dum.Chtela jsem se zeptat jestli neexistuje nejaky pristroj,ktery by nam signal zesilil natolik aby se neztracel a my mohli pracovat na notebooku i v jinych mistnostech ,nez ty co jsou nasmerovany k sousedum.dekuji vam za odpoved a preji vsem krasny Novy rok hanika
V tomto případě bych Vám mohl doporučit opakovač (viz http://interlink.tsbohemia.cz…peatery-opakovace-_c7959.html)
Dobrý den, tak jak to popisujete to vypadá, že máte připojení od souseda a nemáte doma žádný přístroj pro šíření signálu. Signál přichází jen od souseda. Nejprve by mohl soused překontrolovat doma svůj aparát a popřemýšlet, zda doma kolem Wi-Fi něco nepřemístil a tím třeba neodstínil signál. Pokud nic, tak by mohlo pomoci aby soused dal výkonější anténu, ale ta zas bývá směrovější a mohlo by mu to zas chybět někde doma. Nejjistější, ale i cenově náročnější by bylo si koupit svoje zařízení. To by musely být 2 aparáty pro příjem (do okna) a vysílání do bytu.
Přesně jak píše brouk.
At soused zkontroluje umístění svého wifi routeru. Pokud je to možné, ať přemístí zařízení co nejblíže k oknu. At se vyvaruje betonovym stenam, kde by mohly byt armatury. Vhodne nejsou ani sadrokartonove steny kvuli vlhkosti.
At se pokusi zarizeni umistit spise do vyssich mist a sklon anteny smerovat dolu, nez mit router ve sklepe a vysilat nahoru ... Taky at neni pobliz routeru zadny jiny wifi router (pokud by mel dva) a ani zadny jiny elektricky spotrebic.
Dale muze soused, ale i Vy, zjistit, zdali v okoli nejsou jine wifi site na stejnem kanalu ( http://www.slunecnice.cz/sw/netstumbler/ ) potom by bylo ruseni samozrejme zpusobeno kolizi vysilaciho kanalu (zmenit na jiny).
Další aktivní prvek je možnost taky...
Domluvit se se sousedem, aby zesílil vysílací signál, pokud ho nemá na maximum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz