Spotreba energie

Autor: keojd Datum: 10.12.11 10:28 odpovědí: 13

ahoj, neznate nekdo nejaky program ktery umi v prubehu času zaznamenavat spotrebu energie? tak abych se mohl treba za mesic koknout do toho programku a zjistit kolik mne stal mesični provoz? dekuji

Upozornění
Tato otázka je 111 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: ringo®
Datum: 10.12.11 10:49
Předmět: RE: Spotreba energie 

A co zásuvkový měřič spotřeby? Proměřit spotřebiče, vynásobit, sečíst atd.

Ohodnoceno: 1x

Autor: keojd
Datum: 10.12.11 10:55
Předmět: RE (2x): Spotreba energie 

neexistuje nejaky program na to? zasuvko merci mne taky napadl, ale když mam na notebooku batery bar ktery umi merit nabijeci vykon, atd...neexsituje neco co by to i zapisovalo a umožnovala sledovat na dalšim casovem useku?

Autor: buss®
Datum: 10.12.11 11:02

Ohodnoceno: 0x

Datum: 10.12.11 11:43

ja už jsem to progooglil a nic moc jsem nenašel proto se zde ptam zda nekdo nejaky NEZNA primo jmeno ktere bych když tak nekde vyhledal, tohle mi skutečne nepomuže

Autor: bruk600®
Datum: 10.12.11 11:53

Jak už bylo napsáno výše - zásuvkový měřič spotřeby. Díky tomu si ještě můžete zjistit i skutečnou spotřebu ostatních periferií. Třeba monitor, routr, tiskárna, repráky a v neposlední řadě to vše spotřebovává i ve stanby režimu a za rok se to dokáže i nasčítat na znatelnou sumičku.

Autor: hejkal®
Datum: 10.12.11 12:38

ten program do PC by nebylo tak těžké sehnat nebo postavit, ovšem zase by to chtělo nějaké periferie, které budou měřit proud a napětí konkrétního spotřebiče.

a tak už tu bylo psáno: zásuvkový měřič spotřeby, nebo zásuvkový wattmetr obrázky tady

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR6X2eE8q4pMXUAZqTOMrInpi7RPVEPh9YSM2zrOjltF48TNSlHZw

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRh6IOThwaycPPhvh3-lt6rdlSltt4FUmeyFsUiuX0RjBjMYipXCg

omáčka o mnohých typech tady http://www.google.com/search?q=m%C4%9B%C5%99i%C4%8D+spot%C5%99eby+z%C3%A1suvkov%C3%BD&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a

je to hotové, přesné, jednoduché, konkrétní spotřeba, dokonce udá podle zadané ceny za 1 kWh také spotřebu v korunách...

doplněno 10.12.11 12:41:

omlouvám se, nepřesně jsem četl, původní dotaz byl na spotřebu PC...

navrhované hotové měřáky použiješ všude, ten program je jednoúčelový...

Ohodnoceno: 1x

Datum: 10.12.11 14:44

otazka byla špatne formulovana, nejde mi o PC ale o notebook, existuje na notebook nejaky takovy program? nekde jsem četl ze joulemetr to umi,ale po naistalovani se mi ukazalo neco jineho než bylo na strankach vyrobce...

Autor: crvok*
Datum: 15.01.12 13:39
Předmět: RE (3x): Spotreba energie 

Ahoj, zkuste si vyzkoušet toto: "Elektroměr Pro PC 2008", najdete na "Slunečnici"

Autor: miljan®
Datum: 10.12.11 17:54

Pokud má náhodou dvoutarif, tak zásuvkový měřič spotřeby je na na dvě věci pro zjištění nákladů za odebranou energii.

Autor: kuzel
Datum: 07.01.12 22:48

Ahoj, já bych se taky přikláněl k těm zásuvným měřičům spotřeby. Zjistil jsem tak, že třeba lednice žere strašně moc. Mrkni i na nějaké seriály jak ušetřit v domácnosti. Např na ceny.energii.cz jsem našel pár drobností, které Ti určitě pomůžou.

Datum: 07.01.12 23:08

Autor: pruchozi
Datum: 02.02.12 19:58

Dotaz k tomuto nebo jinému měřidlu (mám takové jedno od firmy Tipa):

Je mi divné, že neukazuje u mnoha spotřebičů nic, jen NULU. Když to je nabíječka autobaterie, zdroj PC, žárovky na stromečku, tak proud tam je (0.2 nebo 0.3 A) - tak i potom 40-60 W mi to ukáže (resp. VA )

Ale když nabíječka mobilu nic? Prej to dle manuálu měří min. 0.06 A - tak to mobil nabíjím ještě menším proudem?

Autor: pruchozi
Datum: 02.02.12 20:08
Předmět: RE (3x): Spotreba energie 

Kdesi v diskusi čtu, že "Nabíječka Nokia bere naprázdno 4 mA a při nabíjení 26 mA. Stačilo změřit ampérmetrem. "

To by teda odpovídalo, já asi namerim min 60 mA. Mám Nokii. Jak to zmerit multimetrem, to bych nevedel

Ten wattmetr je tento obyčejný: http://www.tipa.eu/cz/meric-s…e-energie-iiwattmetr/d-85252/

Díky!

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků