Přetaktování CPU

Autor: fargo® Datum: 07.10.11 06:23 odpovědí: 13

Ahoj, rád bych se zeptal jak mám přetaktovat procesor ( mám AMD Athlon 64 x2 5000+) chtěl bych to vytáhnout z 2,6 řteba na 2,8GHz. A jaké při tom hrozí nebezpečí?

Upozornění
Tato otázka je 227 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: dakon®
Datum: 07.10.11 06:37
Předmět: RE: Přetaktování CPU 

ahoj, predevsim se zamysli nad tim, co od toho chces. Jestli si chces hrat a mas nahradni PC tak smele do toho, jestli si myslis, ze tim poznas vetsi vykon PC, tak to temer ne. Nebezpeci hrozi v tom, ze CPU odpalis a nebudes mit nic. Zkus projet google a tema overclocking + tvuj typ

http://forums.amd.com/forum/m….cfm?catid=22&threadid=104057

Spis zkus preinstalovat system, jestli uz ti nejaky rok bezi, tam by jsi zrychleni poznat mohl a nic tim nepokazis

Ohodnoceno: 0x

Autor: sinner
Datum: 07.10.11 10:51

Ahoj měl jsem ho a šel na 3,2ghz sice se zvýšeným napětím. Hrozí že zničíš cpu nebo zakladní desku sice ne hned ,ale riziko tady je .Co chci vědět je typ zakladní desky a chlazení na proc . Jen podotknu že tvá hranice 2,8Ghz ti moc nepřidá ...snad jen v hrách ale to záleži na zbytku sestavy...

Autor: fargo®
Datum: 07.10.11 15:57

Základní desku mám Gigabyte M52L-S3, mám tam 4GB RAM, ty budu zanedlouho rozšiřovat na 8GB a budu tam dávat i nový systém, jak říkáš. Chlazení mám standartní chladič + větráček. A jde mi jak o zrychlení her, tak o zrychlení činnosti celého počítače(který je za těch pár let už pěkně zpomalený)

Datum: 08.10.11 14:28
Předmět: RE (2x): Přetaktování CPU 

Ahoj na moc velký OC to nevypadá, aspon co se týče zakladní desky. Prvně ale bych vyměnil chlazení CPU to určitě. třeba: http://chlazeni.heureka.cz/co…3-rr-910-htx3-gp/specifikace/

Pak se uvidí...a co máš za graf.kartu?

Autor: mikihans®
Datum: 08.10.11 14:32

Jestli je "za těch pár let už pěkně zpomalený" tak za to nemůže počítač, ale zaneřáděný operační systém. Zálohuj, zformátuj disk a nainstaluj si nový čistý systém a počítač pofrčí jak za mlada

Ohodnoceno: 2x

Autor: ahasver4®
Datum: 08.10.11 15:12
Předmět: RE (3x): Přetaktování CPU 

Přesně!Tohle dělá divy a nemusí se vymýšlet nic jiného.

Ohodnoceno: 1x

Autor: solenza®
Datum: 08.10.11 15:20
Předmět: RE (4x): Přetaktování CPU 

Jj, můžu jenom potvrdit. Dneska jsem čistil XPčka od nepotřebných programů a skutečně se systém velice zrychlil. Konkrétně tyhle mám nainstalované již asi 5 let a každý den je používám. Pro prohlížení internetu používám Operu a mám nestaveno nic neukládat do historie. Dá se ještě nějak účiněji zabránit zanášení OS?

Datum: 08.10.11 15:25
Předmět: RE (5x): Přetaktování CPU 

Mě se osvědčil CCleaner a SuperAntiSpyware.Jednou za čas prolítnu a mám klid.Ještě mi to nespadlo a rychlý taky dost.No a jednou za čas reinstal...

Datum: 08.10.11 20:30

Grafickou kartu mám NVidia GeForce 9400 GT.. 512MB

Datum: 08.10.11 20:56

Tak ta grafika není nějaký zázrak...

Datum: 09.10.11 07:52

Taky ten počítač mám už skoro 4 roky, tenkrát ješt nebylo co dnes.. teda alespoň v rozumné ceně

Datum: 09.10.11 08:00

Já tomu rozumím ale dnes už jsou ty ceny někde úplně jinde.Dají se nakoupit slušné věci za dobré ceny.Tak ať se ti dílo podaří...

Datum: 09.10.11 10:05

No ja tenkrát měl GF8600 gt tak se dá říct přiměřená sestava. Asi bych prvně projel Pc CCleaner-defrag.HDD- jak už ti radili- reinstal snad není nutný a pak si stahni nějaký BENCH. aby jsi měl s čím porovnávat. A pak mě napadlo vyměna CPU jak jsem se díval šlo by tam Phenom II X4 945 ... ale ted zaleží jakou máš revizi zakladní desky REV.1-0 REV.2-0 ten proc by pasoval na REV2.0 s verzí BIOSU F9A . Ta revize je většinou napsaná v levém dolním rohu zakladní deska. viz obraz.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků