| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Ahoj všem potřeboval bych malinko přetaktovat grafickou kartu v notebooku. Stačilo by jenom trochu. Mám i chladící podložku. Poradili by jste mi nějaký program nebo se to dělá v biosu? Jedná se o acer aspire 5738g. Díky za odpovědi.
prominte zapomnel sjem napsat o jakou se jedná grafiku ATI mobiliti radeon hd 4570 512MB
P.S dále bych poprosil někoho kdo vlastní mobil Nokia XM 5530 jestli by byl tak hodný a napsal mi bus na MCvalis23@seznam.cz
nebo icq 597 053 624
děkuji moc
Podívej se do ovladačů grafické karty. AMD (ATI) má možnos přetaktování přímo v nich. Alespoň u stolních grafik.
taky mě to napadlo v ovladacih jsme byl ale kde nic tu nic a v souborech s ovladaci taky a bud to neumim najit nebo tam take nic neni
.
Měla by to býti tato položka:
img39.imageshack.us/content_round.php
Mám jiné ovladače tak že by bylo asi nejjednodušší stáhnout tu tvojí verzi . Jakou máš když tak vezi na W7 32 bit, ATi 4570
P.S Tu grafiku co máš tu máš v notebooku hodně slušná 
Poslední je verze 10.6. Ke stažení pro W7 32 bit je zde:
tak sem je nainstaloval a jsou to ty same co jsem mel tak ze nemuzu bohuzel pretaktovat 
Nezoufej, tady jsem ti našel postup jak ji přetaktovat přes Riva Tuner:
co zkusit něco takového je to odd ATI tak nic špatného to snad není www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/benchmarky_a_testy/atitool/
můžu se te spidere jeste zeptat na kolik by jsi to an tvém místě nataktoval?
takt jádra - 680 Mhz
takt paměti - 500 MHz
dám bodíky 
Jádro moc nepůjde, zkusil bych "bezpečnou" frekvenci 700 MHz, paměti se dají taktovt už lépe. Tam se můžeš dostat i hodně vysoko. Zkoušej pomalu, dostat se můžeš na 700 - 900 MHz.
Bude se ti NB už ale více zahřívat, musíš dobře chladit.
ok diky moc pořádně to přectu dam posledniho boda, jadro dam na 700 a pameti nejsem si jisty na kolik na 600,700,800 MHZ?
necchi aby se o tolik zarival mam sice podlozku ale moc ji neverim takova malinka nj tatik kupoval
Spidere ty se o pocitace zajimas dost vid
Nezvedej to hned naráz, ale postupně! Nastav frekvenci a nějaký čas testuj. Pokud bude vše OK, zase něco málo přidej. Každej chip je originál a co vydrží jinde nemusí vydržet u tebe.
Je pravda, že jsem s počítači kamarád, ale takových lidí je hodně, i tady na Poradte.cz. 
já se o počítače taky trochu zajímám bohužel toho ještě nevím tolik. tak mi to google přeložil z 50% a ještě úplně nesmyslně tak že nechápu přesně co mam udělat v tom programu a nechci tě obtěžovat abys to musel číst i ty
Ach jo nebejt borderlands tak náročný na grafiku neboi spíš kdyby si s ATI lépe rozumněl.
to jse tak nějak pochopil ze tam mam dopsat to cislo z GPu z ale dal už nvm. Nejradsi bych se na to vyprd ale hrat borderlands na nejnizsim pricemz doma to jedu na gigabite 8800 GT na high mi docela stve
No a to už je všechno. Změny uložíš, nastartuješ RivaTuner, dáš Low-level system setting a nastavíš taktování a volby dle:
http://twisted-reviews.com/wp…y-radeon-hd4670-overclock.png
Nebo je ještě něco, čemu nerozumíš?
tak já to zkusím až bude víc času ted jdu na pláž dík za odpovědi . Teda muzu li se jeste zeptat s tou 8800 GT kdyz hraju neco narocnejsiho treba borderlands mam 60 FPS vse v pohode akorat mi to treba na 5 s zamrzne hodi cernou obrazovku a hra de pak dal ael deje se to treba kazdou minutu a nekdy uz to padne i do windowsu a napise ovladac zobrazeni prestal pracovat. Drivery jsem zkousel snad vsechny od tech nejstarsich az po ty nejnovejsi. PC mam 2 roky jeste jsem ho neotevrel myslim si ze by to mohlo byt prachem ze je ucpany ventilator na grafice nebo tak neco nebo zkusit zbysit otacky toho ventilatoru nemas s tim nejake zkusennosti? Diky
Možností je mnoho: zaprášený chladič, přetížený CPU, nedostatek operační paměti, přehřívání systému, malý odkládací soubor, fragmentovaný disk, spousta běžících aplikací na pozadí systému, guláš v ovladačích, neopatchovaná hra...
asi by bylo nejlepsi e mrknout dovnitr na ten ventilator, páč nevidim jiny problem mozna ty ovladace, nebo ten odkladaci soubor nevim co to je? nebo spis kde to najdu , jinak mam C2D 3,24 ghz, 4gb DDR2 tak tim to asi nebude. musim se do nej podivat uz neni v zaruce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz