Daji se smažit na horkovzduch nebo radějí vrch -spodek,a nejsou vysušené?Potřebovala bych radu...budu dnes smažít více řizku a ten způsob smažení v troubě by mi to snad urychlil
.Díky za nějakou radu či zkušenost.
Heh, vždyť tak se to dělá normálně. 
Zapnete troubu
... Řízky dáte normálně do trojobalu. Vezmete brutvan
(tj. pečící nádoba s víkem), nalejete do něj olej (přiměřeně, ať nějak moc neplavou), naskládáte řízky, pustíte si rádio
... posloucháte nedělní mši a semtam zkontrolujete zdali se řízky nepřipalují a obracíte je.
Toť vše. Doufám, že Vám to pomůže, a s tou bohoslužbou, to mělo jít o žert
.
já ty řízky přikryji druhým brutvánkem.Jsou krásně propečené,,a nejsou suché...
Jasně,že se to dělá běžně,většinou na Vánoce,když se dělá větší množství.A my je dáváme na obyčejný pečící plech,buď olej nebo sádlo...
Smažené řízky z trouby. Rozpálím troubu na 220, plech na pečení s vyšším okrajem, olej a jednu krabičku sádla. Řízky musí krásně plavat. Nechá se zahřát, vyzkouším, zda je omastek dostatečně teplý, malým kouskem. Řízky se dělají z obou stran najednou. Tím, že se dá sádlo i olej, tak řízky jsou křupavé. Dobrou chuť.
doplněno 29.04.12 09:27:Peču řízky v normální troubě.
No kůrňa,to je sádla v troubě.
Já dělám řízky asi takto.
Napřed je lehce osmažím na sádle v pánvi tak,aby nebyly ani hotové,ani syrové.Spíš,aby se zatáhl ten trojobal.Vyskládám do pekáče na nějaký podstavec,třeba,,pařák na brambory",aby neplavaly,a ze spodu se nepřipálily. Pak asi 1,hodinu peču na 150,-180,stupňů.Dá se přidat trochu vody.
já to dělám podobně, jen smažím na oleji a pak vyskládám na sebe do simaxové ( skleněné zapékací ) mísy a proložím plátky másla a nechám 1 hod na 150-180 st. dodělat v troubě. Výhodou je ,že zatímco se řízky pečou, tak dodělám přílohu a sálát a mohu podávat. Když mám větší množství lidí, tak rychle usmažím na dvou pánvích a dám do dvou oválných misek. Dělávaly to takto již obě moje babičky -řízky tak chutnají malým dětem i starším stoloníkům, protože jsou krásně měkké a šťavnaté.
doplněno 30.04.12 22:29:Ještě do té miskyna dno dávám dřevěnou mřížku neo špejlě, aby se řízky nepřichytily!
Navíc rada: když Vám zbydou třeba od nějakého pečení, vaječné bílky, dobře je na talíři rozšlehejte vidličkou, obalený a ke smažení připravený řízek do těch bílků jednou stranou namočte a tou namočenou stranou položte do rozpáleného omastku. Druhá strana se nemáčí, jen se pak řízek obrátí. Je takový nadýchanější a křehčí, než normální řízky. A přitom je to jen maličkost. Naučila mě to teta o svatbě, když dělala řízky pro všechny hosty. Někdy před 40 lety. A řízky to byly báječné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz