Ukoplý nehet

Autor: lucik189 Datum: 08.07.10 22:58 odpovědí: 4

Dobrý den, chodívám poslední dobou běhat a nejspíše kvůli malých bot mám teď slezlý nehet na palci u nohy. Není úplně slezlý, ale drží jen na jedné straně a nemyslím si, že tam vydrží dlouho, mám si s tím zajít někam k doktorovi, nebo to samo doroste a cp třeba plísně nebo tak. Děkuji Vám moc...

Upozornění
Tato otázka je 579 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: sebod®
Datum: 08.07.10 23:06
Předmět: RE: Ukoplý nehet 

Dojdi si k doktorovi. On Ti ho strhne úplně . A nový Ti zase naroste. Je to dost nepříjemný, protože kůže pod nehtem je citlivá a třeba v botech to bolí. Taky se může stát, že nový nehet nenaroste tak, jak má. Může dojít k různým deformacím, zarůstání apod. Chce to potom hlídat.

A koukej si koupit větší boty!

Ohodnoceno: 1x

Autor: fany08®
Datum: 09.07.10 14:37

Řešila jsem to nedávno, strach mi nedovolil dojít si k lékaři, časem nehtík upadl a teď si v klidu dorůstá. Na podzim už budu moct nosit sandály

Ohodnoceno: 0x

Autor: fidonet®
Datum: 09.07.10 15:13

měl jsem ted´ obdobný problém na palci na ruce. Spadla mi na něj tvárnice. Bolest děsná, celý se odtrhl, ale naštěstí držel na obou straných. Prst modrý až po pkloub, bylo to děsné. Takže první co doporučuji, uvolněnou část odstřihnout opartně manikůrními nůžkami a ostré hrany zapilovat. Protože pokud někde odtrženým nehtem zavadíte, hrozí mnohem větší nepříjemnosti, bolest a servání. Pokud máte "maso" pod nehtem živé, což snad už oschlo, nezapomeňte na desinfekci ...mě to celkem odrostlo po 6 týdnech.

Datum: 09.07.10 15:22

A možná palec ovazovat, chránit nehet před dalšímí noxami.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků