3x

Suché rty, praskají skoro až do krve

Autor: fany08* Datum: 18.06.09 12:33 odpovědí: 12

Co na suché rty, které praskají skoro až do krve, jelení lůj nepomáhá.

Upozornění
Tato otázka je 1051 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: strejc®
Datum: 18.06.09 12:37
Předmět: RE: Suché rty, praskají skoro až do krve 

Vitamíny!

doplněno 18.06.09 16:25:

Je třeba hledat příčinu a tu řešit tak, aby vedla k trvalému uzdravení rtů. Mazání mastičkami či medem má sice příjemný účinek, ale nevede k dlouhodobému řešení problému!

Ohodnoceno: 2x

Autor: lidka®
Datum: 18.06.09 12:39

Fany, kdysi jsem četla, že na suché rty pomáhá potřít medem. Tím snad nemůžete nic zkazit, naopak - med je zdravý na všechno. Tak to vyzkoušejte a třeba to opravdu pomůže.

doplněno 18.06.09 12:41:

Ano, našla jsem to v mých babských radách:

rty suché až popraskané: promasírovat jemným kartáčkem a potřít na 10 min.tekutým medem.

Ohodnoceno: 1x

Autor: kostalpet*
Datum: 18.06.09 15:33

Souhlsím s medem a zkus potírat olivovým olejem,u mne zabralo velice dobře...

Autor: martina30*
Datum: 18.06.09 16:01

Já používám neustále vaselinu.Koupí se v drogérce stojí do 40kč a je tam 250ml a dá se dat do něčeho malého a přenášet,když mám suché rty jen trošku vezmu a je klid a vydrží strašně dlouho a to nejméně půl roku i více..

Autor: innkas®
Datum: 18.06.09 17:24

Měla jsem občas podobný problém a pak jsem někde četla,že popraskané rty jsou prvním závažným projevem nedostatku tekutin v těle.Něco na tom je,zkus hodně pít.

Ohodnoceno: 0x

Autor: malvinka®
Datum: 18.06.09 20:32
Předmět: RE (2x): Suché rty, praskají skoro až do krve 

Hroznové víno, zlepší jejich vzhled respektive konzumace.

Autor: barus*
Datum: 20.06.09 13:21

Já také souhlasím s medem. Mě velice často praskali rty. Došla jsem na kožní a zjistili, že je to původem alergie na citrusi.

K tomu jelenímu luji! Je také důležité jaký jelení lůj používáte. Mě pomohl až tento : http://www.lekarna.cz/conny-s…nka-na-rty-of-20-blistr-4-2g/ je opravdu dobrý. Je spousta uv faktorů a různých příchutí a vůní!

Autor: girasol*
Datum: 24.06.09 21:27

Doporučuji více pít a několikrát denně promazávat, dobré jsou třeba kosmetické přípravky s obsahem bambuckého másla. Nebo taky vepřové sádlo, případně nějaká mast z něho - třeba po domácku vyrobená měsíčková. Pokud možno nepoužívat rtěnky, a to i když reklama říká, že rty chrání a zvláčňují. Zbavit se případných zlozvyků, jako je okusování tužky, olizování rtů a podobné neřesti.

Autor: danuskakal*
Datum: 01.07.09 09:45

to vypadá na plíseň, neberte to ve zlém. Znám podobný případ. Určitě navštivte lékárnu, kupte jakýkoliv lék. přípravek na plísně a uvidíte, že to zabere. Jinak kožní lékař ...držte se. dana

Autor: fany08*
Datum: 01.07.09 15:03

Díky za rady, dá se říct, že čím víc jsem to mazala jelením lojem, tím to bylo horší. Přes den matlám medem, na noc mastičkou Lipobase Repair a je to lepší. Taky jsem začala polykat vitamíny. Béčko mi chybí i tak, tím nic nezkazím. K doktorce jsem chtěla zajít, ale měla dovolenou, takže se tam půjdu zeptat jindy. Tenhle problém mi začal vlastně po narkóze, někdy v polovině května, tak nevím, jestli to může souviset i s tím.

Autor: amlim®
Datum: 06.07.09 08:19

Doporučuji používat Aloe Lips with Jojoba od fy Forever.Je to účinná tyčinka nejen na rty.

Autor: jarmik®
Datum: 07.07.09 09:34

Rty popraskané do krve mělo naše dítko. Dáváme mu na spaní do místnosti zvlhčovač vzduchu a od té doby to neměl.

doplněno 07.07.09 09:39:

Konkrétně ten náš přístroj nikde na webu nevidím. Ale asi mezi nimi nejsou tak strašné rozdíly. Hlavně jde asi o hluk, aby to nerušilo při spaní. Mám na mysli něco takového: http://jdem.cz/bp374

doplněno 07.07.09 14:15:

Nejlevnější se prodává za pětikilo. Když by si člověk pečlivě schoval účtenku, tak na ty dva roky záruky by to stálo možná za zkoušku.

http://jdem.cz/bp592

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků