Malá velikost fotky z mobilu

Autor: marta52a Datum: 08.02.12 22:24 odpovědí: 12

stáhla jsem několik fotek z mobilu, ale několik jich má velikost kolem 50 kb, to je ještě slušná velikostk zobrazení, ale ostatní nejsou vvětší než 2 kb a mě by zajímalo proč

Upozornění
Tato otázka je 103 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.02.12 22:37
Předmět: RE: Malá velikost fotky z mobilu 

Tak zírám.Schválně jsem se podíval,kolik má ikona na poše a ta má 130 kB.(bajtů),takže jestli pvažujete slušnou fotku o 50 kb(bitů),tak máte laťku dost nízko [bajt má 8 bitů].To tam máte nějaký dopletený.Tak malé fotky nemůže snad ani žádný šunt vyrobit.Nespletla jste se?[mirekmirek340*]

Ohodnoceno: 0x

Datum: 08.02.12 22:39

Tipuju, že jste si nestáhla fotky, ale jen jejich zástupce.

Autor: marta52a
Datum: 08.02.12 22:54
Předmět: RE (2x): Malá velikost fotky z mobilu 

no já nevím, ale i v mobilu mají ty fotky označenou stejnou velikost a jiné tam nejsou a ty co mají 30-50 kb se zobrazují v photo filtru v celkem solidní velkosti, ty malé tak asi cm na cm

Datum: 08.02.12 23:06
Předmět: RE (3x): Malá velikost fotky z mobilu 

leda že by byl nějaký rozdíl v označení kB a kb, tomuhle moc nerozumím

Autor: pepr®
Datum: 09.02.12 00:03
Předmět: RE (4x): Malá velikost fotky z mobilu 

No jasně že je v tom rozdíl. A dost podstatný. Podívejte se ještě jednou a pečlivě opište jaké máte v telefonu jednotky. Záleží i na velkosti písmen. kb je kilobit [ kilobit ] kdežto kB je kilobyte [ kilobajt ] 1kB = 8kb

Datum: 09.02.12 00:12
Předmět: RE (5x): Malá velikost fotky z mobilu 

no míry v kB a to větší kolem 30 kB a menší 2 kB, ve vlastnostech jsou u menších rozměry 80x96 pixelů, u větších jsou rozměry 640x480 pixelů, ostatní údaje jsou stejné

Autor: dzordz®
Datum: 09.02.12 12:09
Předmět: RE (6x): Malá velikost fotky z mobilu 

Pak máte jeden druh fotek už nafocenej v takhle malým rozlišení/špatný kvalitě.

Autor: bmbx®
Datum: 09.02.12 05:31

Neslučujte jablka z hruškami, ikona v PC je nekomprimovaná v BMP a fotky v mobilu jsou JPG...

Autor: marta52®
Datum: 09.02.12 11:18
Předmět: RE (2x): Malá velikost fotky z mobilu 

já jsem s těmi ikonami nechtěla slučovat jablka s hruškami, sice se v tomhle příliš nevyznám, ale bylo to myšleno jen obrazně, prostě fotky se zobrazí ve velikosti 2x2 cm

Datum: 09.02.12 11:57
Předmět: RE (3x): Malá velikost fotky z mobilu 

No datový obsah fotografie v MB,KB a pod. je taky něco jiného než rozlišení v MPX nebo DPI

Autor: marta52®
Datum: 10.02.12 09:30
Předmět: RE (4x): Malá velikost fotky z mobilu 

vždyt jsem už psala, že tomu moc nerozumím, jsem už v důchodu a s počítačem jsem se blíže seznámila až v 50, kdy mně ho rodina koupila k narozeninám a všechno jsem se musela naučit sama a s digitálním fotografováním a s mobilem ještě déle, takže nerozumím tomu, ale baví mě to

Datum: 10.02.12 10:29
Předmět: RE (5x): Malá velikost fotky z mobilu 

U fotografie se udává rozlišení v počtu PIXELů (složenina ze slov PICTURE ELEMENT) např. 640x480 bodů, 1280x960 nebo 1Megapixel, 2 megapixely... (což je hodnota už vynásobená)

A pak je datový objem fotografie většinou už v MEGABAJTECH - ten se liší podle toho zdali je fotka v komprimovaném formátu (JPG) a pak i podle síly komprimace.

Takže datový objem fotky nevypovídá o tom jak bude fotka při zobrazení veliká, ale jak je kvalitní.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků