| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den,prosím o radu jak zapojit(na které svorky)k plyn.kotli pokojový termostat REGO 972 01,děkuji.

Rego je plečka na použití akorát na akumulačky-čtěte http://www.poradte.cz/vyhledej/?cx=partner-pub-6005638369389360%3Aw5z6k6-dkqt&cof=FORID%3A11&ie=windows-1250&q=rego&sa=Hledat
neuvádíte, jaký je to typ kotle a výrobce... v dnešní době se k novým kotlům používají termostaty, které spínají nebo rozpínají obvod ovládání elektroniky v kotli...
tento rego termostat spíná síťové napětí 230 V ... pozor, nezapojovat, řídící jednotce kotle by se to nemuselo líbit... v dokumentaci kotle máte určitě doporučené zapojení termostatu... porovnejte se schémou Rego!
já osobně bych věděl tento Rego zapojit i bez 230 V k novému kotli... podle schématu Rego na obrázku bych dva dráty do kotle zapojil mezi U1 a U2, teda použil jen spínací kontakty termostatu. Spínač V1 by musel být zapnutý a spínač noční pokles sluníčko - měsíc by nefungoval...
na Vaší fotce to vypadá, že U2 je spodní šroubek a U1 druhý od spodu...
na vnitřní straně víka termostatu býval nalepený papír se schématem zapojení...

Děkuji moc za radu,už je mi to jasný a jdu na to,přeji krásný den.
Až vás přejde laborování,s nefungujícím termostatem,tak si kupte např tento,je levný a určitě funguje. http://www.elektroserviszlin.cz/shop/cz/product/termostat-pokojovy%2C-digitalni-ts-105-bh/
Rego totiž nelze provozovat bez napětí 240V.Bimetal je na toto napětí stavěný a s ničím jiným nefunguje.
Pokud máte kotel, který umožňuje ovládání napětím 230V, je použití tohoto termostatu bezproblémové...
hope, myslím si, že s tímto rego termostatem může spínat i ty nové kotle... spínací prvek "t" je ovládaný bimetalem termostatu, ke spínání a rozpínání obvodu nepotřebuje napětí... jen mu nepůjde stabilizace a pokles napětí...
teda spíná obvod malého napětí z automatiky kotle...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz