Kalkulačka a voda

Autor: kopecky Datum: 05.09.10 14:22 odpovědí: 7
Po dvou mesících jsem vytáhl kalkulačku a zjistil jsem že mám zamatlaný displej tak že na nejde poznat žádné číslice, zkusil jsem ho poutírat hadříkem namočeným do jarové vody,když jsem ho utíral tak jaksi problikávaly číslice, i když byl displej vynulovaný,nevíte proč to dělalo? že by tomu vadila ta voda?
Upozornění
Tato otázka je 521 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: marenka®
Datum: 05.09.10 14:26
Předmět: RE: Kalkulačka a voda 

Já jsem takhle jednu kalkulačku vyhodila. Taky jsem jí jenom utřela vlhkým hadříkem. Kalkulačka se už ani nezapla, tak letěla.

Ohodnoceno: 0x

Autor: spider®
Datum: 05.09.10 14:29

Může být špatný kontakt mezi vodiči a displejem. Někdy se to dá provizorně opravit, ale koupě nové kalkulačky je jistější.

Ohodnoceno: 0x

Autor: kopcky
Datum: 05.09.10 14:32
Předmět: RE (2x): Kalkulačka a voda 

ale ona teď jede, v pohodě, akorát při tom utírání to problikávalo, ale nevím proč
Autor: bmbx®
Datum: 05.09.10 15:31
Předmět: RE (3x): Kalkulačka a voda 

Poblikávání při utírání vlhkým hadřikem je způsobeno mechanickým namáháním LCD displaye, na to tekuté kristaly reagují, při otírání suchým hadříkem poblikávají ze stejného důvodu, navíc se vybuzují statickou elektřinou - ve výsledku to vypadá trochu odlišně.

Ohodnoceno: 2x

Autor: mkat®
Datum: 05.09.10 15:40

Staci ked prstom trochu pritlacis a posuchas po disleji a nejake palicky ti budu naskakovat.Vznika to pri mechanickom stlacani displeja.Ale pozor pri silnom zatlaceni moze displej odist do vecnych lovist.

Ohodnoceno: 1x

Autor: kopecky
Datum: 05.09.10 22:00
Předmět: RE (2x): Kalkulačka a voda 

Takže je to v pohodě, já sem myslel jestli sem to tím utíráním vhkým hadrem nepokazil, možu to teda tak dělat jo?
Autor: bmbx®
Datum: 05.09.10 22:19
Předmět: RE (3x): Kalkulačka a voda 

Jo, ale moc netlačit a přehnaně nevlhčit .

Ohodnoceno: 1x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků