Zapojení tv+sat+stb

Autor: flakatos® Datum: 31.08.10 17:07 odpovědí: 14

Na TV je jen 1 scart a chtěl bych propojit tv s set-top boxem a satelitem a můj dotaz je zda-li musím mít na stb 2 vývody scart abych mohl propojit vsechny tyto přístroje díky za odpověˇd.

Upozornění
Tato otázka je 511 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: 1jara®
Datum: 31.08.10 17:25
Předmět: RE: Zapojení tv+sat+stb 

Stačí jeden skart. Satelitní příjimač má pozici pro napojení na anténu nebo septobox. Dálkovým ovladačem na sat. přijímači si přepnete na který příjem se budete dívat.

Ohodnoceno: 2x

Autor: ar®
Datum: 31.08.10 17:53

Pokud už STB i Sat máte doma tak by bylo dopré o jaké výrobky se jedná aby bylo jasné co vlastně umožňují. Pokud má STB vestavěný modulátor je možné ho zapojit do TV přes anténí vstup a Sat přes Scart. Pokud teprve chcete elektroniku kupovat tak je pak leší koupit takzvané kombo kde je Sat i DVB-T v jednom a propojení s TV je pak jednoduché. Nebo přijímat programy ze satelitu ale zase je to otom jaký Sat máte.

Ohodnoceno: 0x

Autor: jenyk®
Datum: 31.08.10 19:19

Pokud ze satelitu nepřijímáš nějaký exotický programy tak mě ta kombinace přijde jaksi zbytečná. Nestačil by samotnej satelit?

Autor: jabraka®
Datum: 01.09.10 11:13
Předmět: RE (2x): Zapojení tv+sat+stb 

Jenyk má pravdu.STB má význam jen při převodu digitálního signálu pro příjem na televizoru bez digitálního tuneru.Nekteré satelitní sítě vysílají analogový signál,tam STB potřeba není.Při příjmu digi se u televize bez tuneru musí použít STB.

JABRAKA

Autor: rob®
Datum: 01.09.10 11:16

nejmenší investice bude asi scart slučovač

Autor: flakatos®
Datum: 02.09.10 15:45

Televize je Tesla / 37/, sateitní přijímač již je dlouho / Emtec 150CR / a set-top box / pozemní ještě nemáme koupen /. Sám vím, že je lepčí mít jen satelitní příjem, ale není to pro mne je to pro otce a ten to takto chce mít zapojeno. Takže pokud stačí STB jen s jedním Scartem tak je to o.k. díky za odpovědi.

Autor: 1jara®
Datum: 03.09.10 15:15

Jak píše Rob není problém použít slučovač skart. Ale zrovna tento přístroj Emtec CR-150 má možnost propojení analogového a digitálního příjimače.

Datum: 04.09.10 00:59

Pokud budete STB teprve kupovat , tak kupte s RF modulátorem a pak propojte STB s TV anténím kabelem a Scart použijte na propojení satelitu. U těch Scart slučovačů je někdy problém že se přenášený signál tluče.

doplněno 04.09.10 01:11:

Stejně bych raději investoval do karty Skylink místo do STB, když je sat vybaven dekodérem Cryptoworks.

Třeba tady http://www.aukro.cz/item12135…y_skylink_neomezena_akce.html

Datum: 04.09.10 20:06
Předmět: RE (3x): Zapojení tv+sat+stb 

Vím že by bylo nejlepší použít jen satelitní příjem ,ale není to pro mne q otec nechce přijít o tréninky formulí a motocyklů o které by přišel při příjmu jen z jedné družice, protože máme malo parabolu / 60 cm / a do nové nechce investovat.

Autor: jenyk®
Datum: 04.09.10 20:14
Předmět: RE (4x): Zapojení tv+sat+stb 

Tak máš investovat do nakupu STB nebo do nákupu nový paraboly? Dal bych 80 cm parabolu, dvojitou hlavičku at vidíš kromě všech programů i Eurosport a jsi vysmátej. Navíc doma bude stále jen jedna krabice a ne dvě. Sice ta spotřeba elektriky není nijak závratná ale je.

Datum: 04.09.10 20:16
Předmět: RE (4x): Zapojení tv+sat+stb 

No a načem sleduje tréninky F1 a motorek? Na satelitu chytne stejné programy jako na pozemním vysílání a navíc má ještě další programy . Já třeba sleduji kvalifikaci F1 na STV3 tam jí vysílají volně oproti Nova sportu kde si člověk musí připlatit.

Volných programů je 21 a další se nechají přokoupit ,ale to je celkem zbytečné. I na tu 60cm parabolu by to šlo i když 75 nebo 80 je lepší otom žádná. Cena 75 to už je dnes celkem pakatel.

doplněno 04.09.10 20:19:

Nevím ,ale za tuto cenu to bych to fakt řešil satanem. http://www.h-elektro.cz/19556…-s80cm-montazni-sada-s80.html

doplněno 04.09.10 20:27:

Nebo koupit toto http://www.videotech.cz/kombo…dvb-s/globo-opticum-4100-tscx

doplněno 04.09.10 20:41:

Já osobně používám toto http://www.videotech.cz/kombo…interstar-gi-ts-84-cicr-pvr-x a jsem spokojen. Stačí jeden ovladač a je to v jedné "bedně" i když je pravda že na to moc DVB-T nesleduji a jedu jen na SAT. Dokonce na něm můžu i program nahrávat a přehrávat.

Datum: 09.09.10 22:13
Předmět: RE (5x): Zapojení tv+sat+stb 

Sleduje to na nějakejch španělech, sport1 atd.. prý mu stačí jen ty výsledky v těch lištách co tam chodí. A jinak je to důchodce a nechce moc investovat. Denes jsem mu koupil ECG DVT 950 PVR tak se uvidí.

Autor: flakatosr
Datum: 14.09.10 21:59
Předmět: RE (6x): Zapojení tv+sat+stb 

STB DVB-T zapojeno, plně funkční aji satelit jede.

Autor: rob®
Datum: 15.09.10 06:29
Předmět: RE (7x): Zapojení tv+sat+stb 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků