| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
Zdravím,
řeším takový problém, a to čím vyčistit prach uvnitř pc, ale hlavně momentálně uvnitř notebooku.
Přemýšlím nad USB vysavačem. Nevíte o něčem? Je to použitelné? Máte zkušenosti?
Třeba toto:
http://www.alza.cz/usb-vysava…take-darkcleaner-1-d73084.htm
Nebo je lepší volit raději něco jiného?
Použít raději třeba stlačený vzduch?
Nechci ale nic moc extra drahého.
Za pokus to stojí. Stlačený vzduch je však lepší. Ale ne ten v plechovkách. Chce to klasický kompresor. Ten poskytne dostatečný tlak vzduchu po neomezenou dobu.
A nemůže ten stlačený vzduch nějakým způsobem notebook poškodit? řeším stejný problém jako zadavatel a přemýšlím o tom, že bych vzal notebook do práce a vyfoukal ho stlačeným vzduchem tam.
So stlacenym vzduchom opatrne, pistol nemat uplne pri ofukovanej casti. Pozor na ventilator, vzduchom ho nikdy nevytacat do vysokych otacok, moze prist k jeho poskodeniu.
Za pokus to rozhodně nestojí, ten USB vysavač vůbec nevysává a tak je zadarmo drahý. Běžné USB dává při 5voltech půl ampéry a což je 2,5W a s tím opravdu vysávat nelze. Malé ruční akumulátorové vysavače mají minimálně 10x větší výkon a taky bych jej nepoužil na čištění PC/notebooku.
Štětec oprášit a v jeho blízkosti hubici běžného vysavače, nebo stlačený vzduch. Stlačený vzduch má jednu nevýhodu - doma se to dělat nedá. Pokud nemáte kompresor, tak klidně i ten v plechovce.
Váš zmiňovaný USB vysavač je naprosto k ničemu!
Při použití kompresoru pozor na případnou vlhkost!
Jak bylo popsáno výše, ideální by mohlo být použití štětečku a vysavače
Není to přímo na čištění vnitřků, ale klávesnici a ten binec pod čudlíkama, nebo různé drážky a výdechy to vyčistí perfektně. mám odskoušeno a divila jsem se, kolik věcí se v notebooku pod klávesama schovává. brrrr 
Opravdu, i zadarmo je to drahé.
Zrovna včera jsem kamarádovi čistil PC-
Vzal jsem si ho na benzínku, a vyfoukal jsem ho kompresorem na dofukování kol, a byl opět zase jako nový.
Po spuštění kompresoru ho ale nechte chvíli foukat mimo, aby se vyfoukala zkondenzovaná voda ze zásobníku, a nevletělo Vám to rovnou do PC!
No tak zrovna nějaký kompresor se mi kupovat nechce. Zrovna levné to asi taky nebude.
Jedině stlačený vzduch: http://www.alfacomp.cz/php/pr…ct.php?eid=10514008E029000CCR
Kupovat vysavač by asi taky nevyšlo nijak levně, i když pokud by to bylo nejlepší řešení tak bych do toho i šel. Ale možná bych raději volil něco malého...
Jinak potřebuji právě vyčistit ten vnitřek notebooku. Chystám se jej rozdělat a něčím ten prach vyčistit. Problém je totiž v tom, že při zapnutí nějak hrčí větrák nebo co to je. Prý to může být prachem, takže to potřebuji pročistit. Horší bude pokud to tím nebude a budu muset jej měnit 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradte.cz
0.063