| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat -chci nainstalovat anténu na TV, zřejmě někam za okno,je to panelák, třetí patro,ale jsem v lokalitě,kde je signál podle mapy pokrytí na okraji, v tomhle směru mám z okna dobrý výhled. V sousedních domech mají lidé tímhle směrem takové 70cm dlouhé antény (zužující se "žebřík"). Mám to dát za okno? Jak to ale upevnit tak, aby to nepřekáželo a nehyzdilo? Nedělá se nějaká digi TV parabolka? TV je asi 3 metry od okna, ve vedlejší místnosti je ložnice s balkonem. Mám to raději vést do ložnice?Viděl jsem i takové menší anténky (panýlek) se zesilovačem, to je možná také varianta, ale devět z deseti odborníků říká,že nejdůležitější je anténa jako taková a zesilovač je na dvě věci, zesiluje i šum, tak myslím, že na "slabší" anténu bych asi nechytil nic.
Ještě jeden související dotaz-ať to dopadne jakkoliv,tak někudy v obýváku povedu anténní kabel.Chtěl bych ho nějak dostat pod zeď,sice se mi nechce moc kopat,ale jinak to nepůjde, navíc budu stejně malovat,tak se to udělá při jednom.Mám sice v rozích lišty(plovoucí podlaha), tam by se asi kabel vešel,ale lze snadno lišty oddělat a pak znovu natlouct? Jsou na takových hřebíčkách.A neprotluču těmi hřeby ten kabel?A ještě něco-když už budu dělat s kabelem,tak bych chtěl natáhnout do vedlejší místnosti i LAN kabel,myslím,že by se časem mohl hodit-když už v tom budu. Nebude se s anténním,kdyby vedly pár metrů vedle sebe,nějak rušit?A jaký LAN byste doporučili?Cat 5e nebo 6?
Kabel kategorie UTP 6 je určený pro gigabitový ethernet. Pokud neplánuješ nějaké super giga připojení či časté přenášení opravdu velkého množství dat, bude ti plně postačovat UTP Cat 5e. K výraznému rušení docházet nebude.
K těm lištám. Nevím, jakou variantu máš, ale dělají se i lišty přímo určené pro kabelové vedení.
Ano, a pokud se bojíš chyb vlivem rušení, tak možná FTP?
Díky za odpověď. Ty lišty zvládnu nainstalovat sám?Jsou stejně jako ty původní na hřebíky?Nebo se dělá i jiné upevnění?Snad se bavíme o těch samých lištách, rohové(mezi podlahu a stěnu), s imitací dřeva na povrchu.Nechci takové ty plastové na stěny pro vedení kabelů.
Viki:
Pokud chceš zkusit,zda máš dostatečný signál,zkus náhradní bytovou anténu.
Stačí kus drátu(izolovaných 60 cm z el.instalace.)Odizoluj 1 cm na konci a ten zasuň do koncového konektoru.zafixuj to izolepou ,aby to nevypadávalo.Polož to na okno,směrem k vysílači.A pak laď STB,nebo u televizoru s tunerem přímo televizi.
Pokud ti signál bude stačit,musí ti pak na pásmovou anténu venku chodit televize také.U antény nepoužívej žádný zesilovač ,jen symetrizační člen.
JABRAKA
Experiment s kusem drátu se samozřejmě dá provést, ale pokud je někde na okraji pokryté oblasti - jak sám píše - tak chytí prdlačku, a přitom s kvalitní anténou by byl třeba úspěšný. V každém případě ten drát na zkoušku nic nestojí.
Díky za tip, s tím kabelem to zkusím.Viděl bych to takto: na kus prkénka -aby byl v rovině a dalo se s tím natáčet-dám těch 60cm drátu-měď,el dvoj/trojlinka a napojím a zafixuju isolepou do anténního kabelu cca 3m, který bude ústit do STB.Symetrizační člen je co? A když to pojede, dělají se nějaké menší anténky za okno bez zesilovače?Nějaká parabolka nebo něco zkrátka menšího než ta 70cm konstrukce?
Viki,z toho kabelu 3x1,5 vyber jen ten jeden vodič.A ten konec ohni jako háček a zavěs někam na kličku a zkus ladit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz