| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den, budeme kupovat novou pračku. Rozhodujeme se mezi pračkou s vrchním a předním plněním. Co je praktičtější? Oboje má své výhody i nevýhody - do pračky s vrchním plněním můžu po začátku praní ještě přihodit prádlo a na pračku s předním plněním můžu zas odkládat věci (na vrchní plochu). Opravář tvrdil, že pračky plněné předem mají delší životnost (co se týká ložisek). Jak se tedy rozhodnout? Díky. Ivana
Na toto téma tady proběhlo mraky debat. Skuste si pohledat v Poradte. Sejde se vám asi hodně názorů. Hlavně si vyberte kvalitní pračku. A to je taky problém. Chtělo by to značku, ale vyrobenou v zemi kde značka sídlí. Bosch ale německou a ne z Číny. Opusťte Ardo, Beco a takové podobné zmetky. Je tu mezi námi kolega, který se touto problematikou zabývá profesně a určitě se na toto téma ozve.
jedine s vrchním, nemusíte se ohýbat! dovnitř stejně nebudete koukat! je kompaktní! ty šuflíky na pášek jsou uvnitř pračky takže nesypete nic okolo! Zásadní- má ložiska na obou stranách bubnu což žádná s dolním nemá, tzn. že je mnohem méně namáhaný hřídel. Rodiče mají tatramatku již 20 let. To nedávám za příklad, ale ložiska vydržela! mj.s bočním plněním jsou ošklivé.

Do pračky s bočním plněním se musíš ohýbat, z pračky z horním plněním zase musíš prádlo po vyprání složitě dolovat. Nevybereš si. 
Jednoznačná volba podle mě není. My máme s bočním plněním, výhoda je že je tam otvor podstatně větší než u pračky s horním plněním, takže není problém prát polštáře, peřiny a podobné velké věci. Rodiče mají s horním plněním a také jsou spokojeni. Pračky s bočním plněním jsou nižší a širší, horní plnění je zase užší a vyšší. Takže záleží i na tom jaký máš prostor.
Doplňování prádla při praní - no nevím ale pokud cokoliv doplníš v průběhu praní tak se ti to nemůže vyprat stejně dobře jako zbytek. Takže si osobně myslím že je to zbytečnost.
Ohledně životnosti v tom asi nebude velký rozdíl, ohledně účinnosti si můžeš vybrat v obou typech jak kvalitní typy s praním a odstřeďováním A nebo A plus tak i mizerná C.
T a seshora je užší a zabere méně místa. Měla jsem PHILCA s bočním plněním 33 let, s jednou maličkou poruchou, prodřelo se gumové kolínko k čerpadlu a tekla. A když dosloužila, koupila jsem si Bosch s horním plněním. Mám ji už snad 10 let bez poruchy. Myslím si, že je potřeba vyklikat spustu prodejců a porovnat nabídky.
Dát si všechny pračky v dané ceně do řady a vyřadit skupinu B. Pak si vybrat tu která nabízí to, co potřebuji. Protože spousta praček má desítky funkcí a žena stejně používá 3-4 programy.A taky je třeba porovnat spotřebu nejen elektřiny, ale i vody. Na ročním vyúčtování je to citelné. Mám pocit, že ty s plněním sezhora mají menší spotřebu vody.
A taky hlučnost je podstatná. Dcera má Ariston, poměrně neznámá značka a je tichounká, ta moje je proti ní hlučná. Počet otáček při ždímání člověk ocení při upršeném dni a nekonečném sušení.
A až najdu tu, která se mi líbí, zajedu ji zkouknout v reálu. Třeba má fakt malé okýnko na plnění, nepřehledné ovládání a pár funkcí, které nikdy nepoužiju, ale zaplatím. A až to všecko porovnám, porovnám i ceny u různých firem na netu a nechám si ji přivézt.
Ať vyberete tu, se kterou budete spokojení a vydrží vám velmi dlouho.
Já už bych brala s vrchním plněním.Je menší a více se tam vleze a pokud něco zapomenu mohu dodat.
No, kak chočeš posmotrit, charoševovo tělevizora nět.
... ale vážně, mohu doporučit vrchem plněnou EWT10420W - Elektrolux (říjen 2007) - takže dnes zřejmě už jiné značení.
Mám LG s bočním plněním, je hodně spořivá a jsem s ní hodně spokojená, líbí se mi, že se tak nenadřu s vytahováním prádla a pak ještě v klidu zkontroluji buben, jestli tam něco nezůstalo, vrchní desku zatím mám jako odkládací plochu a do budoucna by se na ni dala postavit sušička.
Všem děkuji za dobré rady! Vyhrála to AEG Lavamat s bočním plněním. Dík. Fragola
Já přišla pozdě k debatě, ale vždycky, když chci něco kupovat, poberu si v prodejnách letáky s popisky anebo hlavně na internetu hledám, porovnávám... Taky jsem hledala, kterou pračku a narazila na radu odborníka - už ale nevím, kde to bylo- a boční plnění to vyhrálo, dále, obrátky stačí 600-1000, 6.smysl prý dnes mají všechny pračky a vybírat podle spotřeby - vody i proudu-, tedy třídu A. Mezi třídou A a A+ prý není až tak velký rozdíl. Tolik moje vědomosti, vy už jste si vybrala a asi správně, tak snad jsem poradila někomu dalšímu. Zdravím.
A ještě něco, pračka s bočním plněním má lepší stabilitu, takže sebou neháže.
Rozhodně nestačí 600-1000 otáček. Minimum by mělo být 1200 otáček. Je to kvůli sušičce a i kdyby ji člověk neměl, počet otáček hodně vypovídá o výkonu motoru a kvalitě ložisek. Dnešní pračky mají běžně 1600, dokonce 1800 otáček a koupit si pračku, která zvládne zhruba polovinu otáček, to rozhodně není dobrý nápad.
Pračky s horním plněním mají celkově nižší otáčky, max do 1400/min. Díky dvířkům víc hází. Já si koupil nejmodrnější Whirlpool 9729 -1200/min je absolutně neodhlučněná! Kravál při praní a při ždímání je to malý raketoplán. Chudáci sousedi. O praní v noci nemluvě. Je slyšet ve starém domě i přes několik pokojů. Do umakartu NEMOŽNÁ - rozvybruje i lehčí stěnu! Bydlím v 1 patře a slyšel jsem ji až u vchodových dveří. Otáčky poůžívám max.800-900, víc je prostě hrůza. Zase je o dost lehčí a má výsuvné kolo. Takže, kdo se hodně stěhuje je lepší. Ale jinak absolutně nemohu doporučit a podobné komentáře jsem četl i na AEG a další s vrchním cpaním. Je made in US, takže tam asi problematiku tichého soužití v činžáků neznají.
Zdravím
Není tomu ani týden co jsme s přítelkyní řešili ten samý problém. Nakonec vyhrálo boční plnění. Moji rodiče preferují třeba vrchní, ale je to taky hodně o prostoru. Kdyžtak mrkněte na nějaké pračky na odkazu níže, jsou tam tuším i rozdělené na oba typy. My jsme po týdnu dohadů nakonec taky vybrali 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz