| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |

dobry den prosim chtela bych se zeptat jsem v najmu a muj promajinatel nas chodi kontrolovat kazdy den zakazal nam i susak na pradlo do bytu.topeni nam hreje jen vlazne a ma dokonce i klice od bytu.chtela jsem se zeptat co vse si muze k nam dovolit a co ne.dekuji za radu
Brunatova
Dobrý den,
toto řeší občanský zákoník, proto by bylo dobré si pečlivě přečíst podrobnosti:
business.center.cz/business/pravo/zakony/obcanzak/cast8h7.aspx
Mj. jiné se tam uvádí, že pronajímatel je povinen zajistit nájemci plný a nerušený výkon práv spojených s užíváním bytu.
Co všechno si k Vám může dovolit ale záleží také na smlouvě, proto si přečtěte podrobně i smlouvu. Co se týče klíčů, zámek bych hned vyměnila.
pokud máte smlouvu tak to řeší občanský zákoník, pokud je to na černo tak si může dovolit vše on je tam pánem.
Já osobně bych se poohlédla po jiném nájmu. Protože on zasahuje do Vašeho soukromí nad rámec povinností pronajímatele. Jak píše kolegyně, důležitá je nájemní smlouva - jaké práva jste mu tím povolila. Pište si, na jakou teplotu je byt vytápěný. Sušák na prádlo je normální a jenom Vaše soukromá záležitost. Je samozřejmě lepší sušit prádlo v sušárně - v bytě to může způsobovat plíseň. To bych chápala v případě, kdy máte balkon, k dospozici sušárnu a nebo k bytu patří půda v takovém stavu, že je tam možné prádlo sušit. No bylo by toho hodně do diskuze - pečlivě si pročtěte nájemní smlouvu a informace, na které Vás odkazuje kolegyně. 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz