Přitápění troubou?

Autor: barbarosa Datum: 08.02.12 18:38 odpovědí: 8

V těhle krutých mrazech mi bohužel topný plynový systém není schopný dodat požadované teplo.Dává max. 15°C (málo radiátorů, starý zděný barák který má úniky apod.). Včera jsem se přiohřál tak, že jsem rožnul elektrickou troubu ve sporáku na 250, otevřel dvířka a za pár minutek bylo hnedle veseleji o 2°C.

Můj dotaz zní, žere taková elektrická trouba dost? Víc než např. plyn z jednoho radiátorku? Ničí se takto nějak? Děkuji.

Upozornění
Tato otázka je 104 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: ahasver4®
Datum: 08.02.12 18:42
Předmět: RE: Přitápění troubou? 

No ,,žere,,určitě dost.Je to takový nouzák..Že by se nějak ničila,to ne ale pak,při placení účtu,to trošku zničí Vás...Určitě bych s ní dlouho netopil..

doplněno 08.02.12 18:43:

Ale chápu Vás,teplo je teplo...

Ohodnoceno: 0x

Autor: viky®
Datum: 08.02.12 18:43

Topení elektrikou je nejdražší. Když je zima, není důležité jak se člověk zahřeje.

Autor: aaaaaa
Datum: 08.02.12 20:22
Předmět: RE (2x): Přitápění troubou? 

je to podobné topení jako dřevem, také zahřeje 2x. Jednou v zimě a podruhé když přijde doplatek. No to spíš dohřeje.

Datum: 08.02.12 18:56

Kdysi se takhle běžně přitápělo i plynovou troubou. Já bych ještě použil ventilátor namířený do trouby, aby oteplení bylo rychlejší.

Datum: 08.02.12 20:01

Za hodinu provozu trouby bude spotreba neco malo pres 2kWh, to znamena pri bezne sazbe neco mezi 4 az 10Kc dle Vasi sazby, kterou nezname.

Autor: pepr®
Datum: 08.02.12 20:17

Myslím, že by se zničila to ne, ale dle mého názoru jí to určitě neprospívá. Protože. Když troubu používate zavřenou, tak jede určitou dobu naplno a pak pro udržení nastavené teploty jen přihřívá. Kdežto, když máte otevřená dvířka, tak jede naplno pořád. Ale zase pokud ji nemáte puštěnou pár hodin v kuse, tak bych se toho nebál.

Autor: petr123®
Datum: 08.02.12 20:58

Pokud bude zapnutá trouba dlouhodobě otevřená tak se ti můžou teplem zdeformovat ovládací knoflíky a podobně. Na takový provoz není stavěná. Rozhodně lepší je jít do nějakého obchodu a za 500 - 1000 Kč koupit nějaký přímotop. Sám jsem podobně řešil minulou zimu když nám v největších mrazech přestal fungovat kotel... Je to rozhodně lepší a efektivnější řešení než ta trouba, navíc si můžeš vytopit přesně tu místnost kde to je potřeba nejvíc.

Ohodnoceno: 1x

Autor: pepr®
Datum: 08.02.12 22:28
Předmět: RE (2x): Přitápění troubou? 

Na knoflíky máme plech. Nevím jak jiné značky, ale Mora má plech, který se nasadí na troubu, zasune pod panel s knoflíkama, aby je zastínil, při grilování s otevřenými dvířky.

Něco takového

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků