| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den, máme tarif d 25, takže osm hodin "levného" proudu. Nikde se nemůžu dopátrat skutečné ceny, kterou zaplatím za jednu Kwh drahého proudu a kolik levného?
Díky za odpovědi!
Ještě doplním, že máme jistič 3 x25 A. Tuto tabulku jsem viděla, ale stejně mi to není jasné...
Odpověď není jednoduchá. Cena totiž není fixní za jednu kWh, ale je pohyblivá. Část platby je totiž každý měsíc stejná - platíte za přípojení (jistič) a tato platba je pořád stejná i kdyby jste nespotřebovala vůbec nic a druhá část se skládá ze samotné spotřebované energie.
Jednoduše řečeno - pokud máte velmi malou spotřebu, tak Vás 1 kWh vyjde draho a naopak, pokud máte vysokou spotřebu tak cena 1 kWh je nižší.
Pro určení ceny 1 kWh tedy potřebujete vědět Vaši průměrnou spotřebu. Poté doporučuji použít kalkulátor: kalkulator.eru.cz/ .
Máte to spočítané přesně.
Jen podotknu, že jsem se nemýlil - myslel jsem CELKOVOU cenu za 1 kWh a právě díky měsíční fixní sazbě 176,- Kč se tato CELKOVÁ cena odvíjí od spotřebovaného množství. Jinak řečeno, pokud spotřebuje tazatelka 10 kWh měsíčně v NT a 0 kWh ve VT, vyjde ji 1 kWh na 19,71 Kč. Pokud spotřebuje 150 kWh v NT a 0 kWh ve VT tak zaplatí za 1 kWh 3,28 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz