| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Zdravím, jak někteří víte, ležím v nemocnici. Dneska tu byla rodina na návštěvě s následujícím problémem. Mám nájemnici, má smlouvu na dobu určitou, do konce tohoto roku, tedy do 31.12.2012. Protože bere příspěvek na bydlení, přišel jí dopis, že jí musím vystavit novou smlouvu a to, teď se podržte, jen na půl roku, do 30.6.2012. Nemám se tady honem s kým poradit, tak to zkouším tady. Proč to ta úřednice od ní chce? Proč jí vadí smlouva ne delší dobu? Souvisí to nějak s novým OZ? Jsem z toho jelen.
Vy určitě nejste povinna poslouchat nějakou úřednici. Na druhé straně pokud to podnájemnici vyhovuje, tak to pro ni udělejte s tím, že za 1/2 roku sepíšete další.
http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/prisp_na_bydleni
Tady se o nějakém omezení nepíše.Jenom těch 84 měsíců.
Požadujte, ať ta úřednice uvede odkaz na konkrétní zákon/ vyhlášku a ustanovení, se kterým je vaše smlouva v rozporu.
Tak věc se vysvětlila. Volal jsem tam. Na vině je "úžasný" nový drábkův počítačový systém, který neumí přiřadit jeden dokument do různých roků. Prý té úřednici tam vyskočila smlouva jen do konce r.2011.
No Comment. Nervy mám jen jedny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz