| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
dobrý den,mam akvárium 2OO/60/60cm,postavené na cihlovém podstavci,podlahu tvoří 24cm litý beton,s armaturou mě neznámou.podlaha nad sklepním prostorem.akvarium je umístěno u nosné venkovní zdi.unese mě podlaha tuto váhu?prosím poradte.lada.
neviděl bych problém,litej beton s armaturou unese dost,a kor je to rozložené spíš aby to unesl podstavec,když to vezmu nejakejch 700kg+sklo a nápln,beru to že tam bude voda a rybičky
Jelikož je akvárium u obvodové stěny, dá se předpokládat, že je na ní uložena str. konstrukce. Znamená to, že se akvárium nachází v místě minimálního nebo nulového mementu (záleží na způsobu uložení stropu) a to je dobře. Bylo by dobré, aby byla hmotnost roznesena co nejvíce do plochy. Těch cca 700 kg není moc, ale...
Pro představu: dle normy se v ČR domácí obytné plochy dimenzují na zatížení 150 kg/m2 (kancelářské prostory 250 kg/m2; obchodní centra 500kg/m2)
Vždy je samozřejmě počítáno s nějakou rezervou. Já bych při této zátěži neměl výrazné obavy.
My Vám tady porádíme, že je to v pořádku a ono se za týden něco stane
Takové rady jsou pak nejlepší. Samozřejmě, že nikdo neznáme přesné provedení objektu, ale z toho co popisujete si já osobně troufnu říci, že nebude problém. Rozložení váhy do co největší plochy je samozřejmostí.
Jste si jistý, že ten strop je opravdu železobetonový? Ne třeba nějaká miaka a nahoře beton?
Naplněné akváruim bude mít cca 800kg, píšete ale i o zděném podstavci, pokud by byl z plných cihel a byl vystavěn o rozměru půdorysu akvária do váše 1m měl by cca 500kg, když rybky budou u kavária obdivovat dva chlapi je to min. dalších 150kg, dohromady tedy cca 1,5t na cca 1,5m2 a to bych si nedovolil tvrdit že to tam s klidem můžete dát. Je dobré, že zátež je u zdi, ale přesto bych si toto nechal prověřit statikem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz