Je možné zateplit RD extrudovaným EPS

Autor: tomasino111 Datum: 03.02.12 17:34 odpovědí: 5

Zdravím Vás všechny stavitelé a raditelé,

mám malý problém,chci zateplit zeď mého RD ze strany dvorního traktu mého souseda.V plánu jsem měl 10cm vaty Nobasil FKD,jenomže to se zdá sousedovi moc,takže mám dovoleno pouze 5cm zateplení.Co s tím?Je možné zateplit extrudovaným polystyrénem tl.5cm(lepší tepelně izolačně) nebo existuje něco lepšího,vhodnějšího?Zdivo je pálená cihle na střídačku s betonovou tvárnicí rok1928 zděné na hlíně a tl.45cm.Děkuji všem za reakce.

Pozn.Soused je neblomný,každý cm navíc je braní jeho pozemku,takže max5cm opravdu.

Upozornění
Tato otázka je 107 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: pajars®
Datum: 03.02.12 17:55
Předmět: RE: Je možné zateplit RD extrudovaným EPS 

no dneska už ani 10cm není nic moc ale aspon něco než nic,to ho 10cm vytrhne ,jinak ta investice do izolace je už minimální a pokud se rozhodnete volil bych víc cm, zkusil bych se nějak domluvit, 5 cm vás nevytrhne ale částečně to pomůže,pak jedině ze vnitř ale nedoporučuje se to a je to problematické

Ohodnoceno: 0x

Autor: jabraka®
Datum: 03.02.12 18:02

Extrudovaný polystyren má jen o málo lepší prostup tepla,asi se to nevyplatí vzhledem k ceně.Nevím,zda ta investice má vůbec smysl.

JABRAKA

Autor: figurek®
Datum: 04.02.12 05:54

Máte pětačtyřicítky zdi a teď je to pravé počasí na rozhodování, jestli zateplovat nebo ne. Jestli váš dům nemá nějaký problém s tepelnými děrami a nemáte doma v bytě citelně studené stěny, pak bych radil vůbec nezateplovat. Mohlo by se stát i vám co se často stává, že náklady na izolaci budou větší, než cena za ušetřené teplo. Nejvíce tepla uniká obvykle dveřmi, okny a kolem oken.

Autor: rv
Datum: 04.02.12 07:37

Nabídněte mu peníze za zabraný pozemek, popřípadě jinou kompenzaci a zateplete to pořádně.

Autor: dmwtpga
Datum: 04.02.12 16:09
Předmět: RE (2x): Je možné zateplit RD extrudovaným EPS 

to by mohl. Naději má, když povolil 5, já mám vedle vola který nedal ani cm.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků