| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den. Mám takový dotaz, který se týká mlýnku na maso. Věděl by někdo podle čeho se řídí velikost mlýnku a jeho označení číslem 5,8,10 atd. Děkuji.
Dobrý den. Zde www.technologie-stravovani.cz/mlynky-a-kutry-na-maso/mlynky-na-maso/ se píše toto. Velikost mlýnku je dána průměrem složení matric a nožů a jejich počtem v pracovním prostoru tělesa mlýnku. Obecně platí, že větší průměr odpovídá většímu výkonu strojku.
Co chodíme k sousedům na zabijačky, tak velikost mlýnku na maso, nám vysvětloval soused, že to jsou průměry dírek, čím prochází maso.
Info z netu:
Ruční mlýnky na masoTřeba na paštiku melou maso na nejmenším průměru dírek a ještě dvakrát.
Děkuji za obě odpovědi. 1. Čím větší průměr nože a desky, tím větší číslo - to by mi bylo jasné, ale nějaká závislost. Děkuji za odkaz.
2. Průměr otvorů v desce asi s velkosti mlýnku nebude souviset.
Je na vás, co vám bude stačit. Na netu se píše. K elektrickému mlýnku dodávají: http://elektro.itek.cz/radce/jak-vybrat-mlynek-na
K novému pomocníkovi dostanete také řadu různých nástavců. Samozřejmostí jsou klasické kotouče pro různou hrubost namletého masa (3mm, 4,5mm a 8mm). Setkat se ale můžete i se speciálními nástavci pro plnění párků a klobás.Je to jeden elektrický mlýnek na maso, ale díky nastavcům, dokáže umlet různé druhy masa.
Ano každy z těchto velikosti mlýnků (5,8,10 atd.) může podle potřeby hrubosti , jemnosti mletí mít otvory 3mm , 4,5 mm a 8 mm , případně jiného průměru.
Miro odpověděl tak, jak jsem to předpokládala já. Už jsem chtěla jít měřit, ale miro to udělal za mne. 
Viz i zde: http://www.technologie-stravo…kutry-na-maso/mlynky-na-maso/
V úsecích přípravy masa a masových výrobků jsou nezbytným vybavením mlýnky na maso.
Hlavním parametrem při výběru je množství masa zpracovaného za 1 hodinu. Velikost mlýnku je dána průměrem složení matric a nožů a jejich počtem v pracovním prostoru tělesa mlýnku. Obecně platí, že větší průměr odpovídá většímu výkonu strojku.
doplněno 31.01.12 13:15:
Jenom nevím, jakou závislost jste měl na mysli?
Podle odkazu, který jsem vložila, tak třeba 12 zpracuje 160kg/hod. Ale 22 už 300 kg/hod. To už se týká větších mlýnků nebo kutrů pro společné stravování.
Průměr výtupního otvoru v cm nebude odpovídat číslu velikosti strojku. Já mám č.8 a průměr je 6 cm. Jak veliká by byla desítka, nebo dvcetdvojka? Závislost jsem měl na mysliasi tohle.: č.5 má tohle...nebo umí tohle.
č. 8 má tohle...nebo umí tohle
č.10má tohle...nebo umí tohle atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz