Jak opravit propadající se betonový strop?

Autor: wilhelm® Datum: 29.01.12 19:53 odpovědí: 5

Dobrý den,potřebuji poradit co mám dělat s praskajícím betonovým stropem.Mám venkovní terasu a pod terasou mám dílnu,na terase je použita lepenka (ípa) a ta se poškodila a voda začala prosakovat do betonového stropu,strop se mi podmočil a ze spodu odpadávají kousky betonu,nevím co s tím mám dělat,na terase mám přístřešek,kde parkuju auto,takže strop je k tomu ještě zatížený. Poraďte prosím někdo jak by to šlo opravit,díky

Upozornění
Tato otázka je 112 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.01.12 20:01
Předmět: RE: Jak opravit propadající se betonový strop? 

nejdříve je třeba zjistit, zdali není ohrožena statika stropu. pak podle situace sanace, ale to na dálku ...co mráz jak to hodně popraskalo...

Ohodnoceno: 0x

Autor: wilhelm®
Datum: 29.01.12 20:23
Předmět: RE (2x): Jak opravit propadající se betonový strop? 

No mráz tomu jestě přidal,protože je ten strop nasáklý vodou tak teď ho mám zmrzlý,když dolů v dílně zatopím tak začne odmrzat a kapká voda,uvažoval jsem o tom abych (k tomu doufám nedojde) nemusel strop bourat ,že bych pod stropem svařil železnou konstrukci z jeklů a silnějšího plechu a celou konstrukci podepřel silnostěnnými jekly o rozměrech 100x100mm. To podmočené místo je o velikosti cca 80x80cm. Zbytek stropu je dobrý,nejsou nikde praskliny ani když na něj poklepu tak nemá takový dutý zvuk.

Datum: 29.01.12 20:28
Předmět: RE (3x): Jak opravit propadající se betonový strop? 

ale to chce místní šetření a zkoumat...

bohužel na dálku to nejde.

Autor: alvarez®
Datum: 29.01.12 20:04

Na terase všechno vybourat až se dostanete na tu poškozenou Ipu. Na tu potom navařit novou vrstvu Ipy, klidně i dvě a vše znovu zpátky dobetonovat. Žádná hezká práce. Na měsíc máte co dělat.

Autor: jabraka®
Datum: 30.01.12 12:26

Protože se může stát,když to necháš dlouho,že najdeš jednoho dne zaparkované auto v dílně.Myslím,že než počasí dovolí betonáž,tak zatím plochu očistit a navařit novou ipu.To se dá provést ihned,aby do stropu nezatékalo.Když odejdou mrazy,tak na tu izolaci vybetonovat desku 6-7 cm s karisítí,pak naimpregnovat tekutou hydroizolací a nalepit dlažbu,nebo do povrchové vrstvy betonu přidat vinylacetátovou disperzi Slovilax.

JABRAKA

Ohodnoceno: 2x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků