| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den,
koupili jsme starý dům, který je součást dvojdomu. Při rekonstrukci jsme narazili na problém, kdy původní majitel-stavitel ošidil šířku zdi se sousedícím domem, ale vytvořil i mezi domy cca 6-8 cm širokou mezeru. Tímto dochází k přenášení zvuku. Existuje schůdné řešení jak tuto mezeru utěsnit?
Děkuji za radu. Veronika
Já bych tam nalil lehčený beton z polystyrenového granulátu. Tuším, že se to teď jmenuje Ekostyrén, prodáva se to v pytlech po 200 lt. Do tohoto betonu se dá míchat i drcený polystyren, jeden známý si na to předělal nějaký šrotovník.
Zafoukat montážní pěnou ta pěkně tlumí . Nemá tam ta mezera nějaký stavebně technický vyznam?
není to diletační prostor?
doplním,,,a je tam na obou stranách omítka na domu? Vyfoťte to. Tem půdní prostor také má mezeru?
Dali by se použít foukané izolace Izotrade a nebo Climatizer plus.Ale spíš půjde o tu dilatační spáru jak už tady bylo zmíněno.
Není tam ta mezera právě kvůli tomu, aby nedocházelo k přenášení zvuku mezi sousedy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz