Jak odstranit rez

Autor: lolala Datum: 26.01.12 11:30 odpovědí: 7

Dobrý den, potřebovala bych poradit jak se zbavit rzi na ocelovém třmenu? jde to nějak očistit aby vypadal jako nový? díky za rady.

Upozornění
Tato otázka je 116 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: des®
Datum: 26.01.12 11:36
Předmět: RE: Jak odstranit rez 

Opískovat na pískovačce někde ve fabrice ,kde ji mají,stačí se zeptat po okolí.Není nic lepšího.

Ohodnoceno: 0x

Autor: ahasver4®
Datum: 26.01.12 11:37

Drátěný kartáč nebo použít nějaký leštící nástavec do vrtačky...Nebo odrezovač...

doplněno 26.01.12 11:46:

Určitě.V nějaké prodejně barev řekněte,že chcete lak aby držel na kovu a oni Vám poradí..

Autor: lolala
Datum: 26.01.12 11:42
Předmět: RE (2x): Jak odstranit rez 

Díky za odpovědi. A když to vezmu tím kartáčem, je nějaký ochranný lak, kterým bych to nalakovala? aby to vypadalo hezky.

Autor: ahasver4®
Datum: 26.01.12 11:49
Předmět: RE (3x): Jak odstranit rez 

Pokud to bude čisté a odmaštěné,bude na tom držet v podstatě jakýkoli lak...

doplněno 26.01.12 11:51:

Teda..Jakýkoli..Nesmí být ten třmen namáhán na otěr.Pokud je to jen na parádu,tak to bude OK...

Autor: honza79®
Datum: 26.01.12 11:51

Podobnou vec jsem nedavno resil pri oprave brzd na aute. Nechtelo se mi to odstranovat mechanicky, tak jsem zvolil elektrolyzu. V potravinach jsem koupil za par drobnych pytlik sody (staci asi lzice rozmichat v kyblu s obycejnou vodou). Dale je potreba sehnat kus stareho zeleza (stary nuz od sekacky se mi osvedcil nejlepe, ale je to v zasade jedno, co zvolite - kus trubky, roxor, atd. musi to byt zelezo nebo ocel, ne barevny kov a hlavne ne nerez!), ktery pouzijete jako anodu. Pouzijete obycejnou nabijecku na autobaterie. Jeden drat z nabijecky (cerny) pricvaknete na Vas rezavy trmen a druhy (cerveny) na kus zeleza, ktery obetujete. Oba dva kusy umistite do kyblu, aby se navzajem nedotkykaly! Zapnete nabijecku a za par hodin bude voda spinava a trmen bude pokryty cernou struskou. Ocistite ho kartacem. Rezavou vodu muzete vylit do kanalu, neni ekologicky zavadna. Je to velice levna a setrna metoda pro odstraneni rzi, byl jsem prijemne prekvapen vysledkem. Na youtube si muzete najit ukazky a instruktazni videa hledejte electrolysis rust removal.

Ohodnoceno: 1x

Autor: magdon®
Datum: 26.01.12 16:08

Na chvíli ponořit do kyseliny solné (běžně v drogerii). Samozřejmě venku a snažit se nevdechovat páry. Pak dobře opláchnout, případně zneutralizovat třeba mýdlem. Potm co nejdřív natřít, nebo lehce naolejovat. Jinak Vám do do druhého dne zase zrezaví.

Autor: jabraka®
Datum: 26.01.12 21:00

Ještě lepší je lázeň z kyseliny fosforečné.Ta má i pasivační účinek,po oplachu vodou se předmět natírá ihned základní barvou.

JABRAKA

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků