Vlhko v baraku 70 procent

Autor: meacher Datum: 18.01.12 11:19 odpovědí: 10

Dobry den

tak nak tady ctu o vhodne vlhkosti v byte,hlavne to jak mate vlhost nad 60 p. mate plisne,tak me tedy vysvetlete jak je mozne ze ja mam na baraku vlhost 70 p,nekdy i trochu vice,pouze kdyz vyvetram tak to spadne na 60,na plastovych oknech ani kapka vody a plisne zadne? bydlim tu uz 3 roky.

dekuji Martina

Upozornění
Tato otázka je 124 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.01.12 11:39
Předmět: RE: Vlhko v baraku 70 procent 

Na kolik stupňů teď v bytě topíte?

Ohodnoceno: 0x

Autor: meacher
Datum: 18.01.12 13:38
Předmět: RE (2x): Vlhko v baraku 70 procent 

Mam tu 21 stupnu,vlhkomer jsem si zakoupila nedavno.zdivo mam 70 cm a nic nemam zateplene.

Datum: 18.01.12 11:43

No to já Vám vysvětlím...

Zřejmě máte rozbitý vlhkoměr

Už z principu je pobyt v prostorech s vlhkostí 70% a vyššími dost nepříjemný...to vlhko je "cítit"...

Pokud se Vám při vlhkosti 70% (pokud by to tedy byla realita) nesrážela vlhkost na oknech, pak to znamená že máte špičková okna nejvyšší kategorie...a zcela správně zabudovaná do stavby tak jak mají být..Skoro o tom ale pochybuji.., protože při běžné pokojové teplotě 21stC je teplota rosného bodu 15,7stC...což znamená, že teplota skla v oknech z interiérové strany je 15,7 nebo vyšší..Pokud by relativní vlhkost byla dejme tomu 75%, pak teplota rosného bodu je dokonce 16,7stC..

Nevěřím tomu u dvojitého zasklení...a velmi bych pochyboval i při zasklení trojsklem..

Ještě by snad v úvahu přiházel ten fakt, že by skla byla ofukována teplým vzduchem...a to i přes noc.

doplněno 18.01.12 13:56:

U této tloušťky zdi by mohla hrát úlohu i velká tepelná setrvačnost domu...

Osobně ovšem nerozumím tomu, že se Vám dobře bydlí ve vlhkosti 70%...(za předpokladu že vlhkoměr měří správně, což nemusí být zdaleka vždy pravda, některé proměřují a tolerance 3-5% je v podstatě ještě dobrá hodnota)..

Optimální hodnota vlhkosti v obytných postorech se zpravidla uvádí 40-60%...s tím, že průměrná vlhkost by měla být vždy nižší než 55%...Vyšší RV podporuje jednak kondenzaci vody a také vznik plsní a růst roztočů..

Nižší RV než 40% také není optimální, protože příliš suchý vzduch vede ke snižování vlhkosti sliznic...a jejich dráždění..atd.

Datum: 18.01.12 13:48

Rosila jse mi okna prvni tyden kdy jsem zacala barak vytapet,mela jsem okna na micro ventilaci jak to zmizlo tak jsem je zavrela a uz se nikdy neorosila,vlhko ani necitim nebo spis jsem na nej zvykla,ale stuchlost se mi tu v male mire dela ale jen v uzavrenych skrini nebo kdyz dam neco do sacku,nektere skrine to nedelaj vubec a pradlo krasne voni vypranim.Vlhkomer je novy a regulace se na nem pohybuje ,tak nevim,ale kdyz navstivim maminku v panelaku tak me je tak s toho sucha hrozne,toci se mi hlava a vecer nemuzu spat .

Datum: 18.01.12 13:57

jinak vytapim byt radiatory pod okny a pritapim si obyvak ten je dost velky kamnama,ono to teplicko z kamen je prijemnejsi Okna mam 6komorove klasika s dvojsklem ,ty mam teprv od leta ,driv jsem mela stare kastlace pres ktere foukalo a zarosena byla od vrchu az dolu ,neni to treba tim ze obvodove zdivo neni zateplene tak to nak prochazi?

Autor: jendax
Datum: 18.01.12 15:49
Předmět: RE (3x): Vlhko v baraku 70 procent 

Pokud máte kamna , tak rozhodně nemate vlhkost 70%. Kamna vysušují vzduch a komínem odasavají.Dovnitř jde potom zvenku suchy.Hlavně ted ,kdy mrzne a je pod nulou. U krbovek je spíše problem s velmi nízkou vlhkostí a potom se používají zvlhčovače ,anebo se davá na kamna 5l hrnec s vodou aby se odpařila.

Co se tyče zdiva , tak to by prochazelo opravdu neměřitelné množství.Spíše by vzlínala voda odspod.Kdyby jste neměla izolaci proti vodě.Ale to by jste poznala - tahly by se zespoda mokre fleky.

Datum: 18.01.12 15:58
Předmět: RE (4x): Vlhko v baraku 70 procent 

Tak asi zbyva koupit jiny vlhkomer ) to rozhodne stoji zato a uvidim )

Autor: rv
Datum: 18.01.12 18:51

Tak sundejte ten vlhkoměr z chladné zdi, kde ho máte pravděpodobně umístěný a dejte ho do středu místnosti, ať ukazuje nějakou normální hodnotu..

Datum: 18.01.12 20:34

No ja ho prave mam uprostred mistnosti na stole ((

Autor: miramira®
Datum: 18.01.12 22:27

70% je nerealne pro pocitově přijeme bydleni, asi se nejspíše jedná o závadu měřidla. vzimě i 50% je poměrně znát a maliko i možná už pocotově nepříjemné. (při cca 21st C)

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků