Prodávám auto do zahraničí - jak se to dělá?

Autor: minda® Datum: 03.02.12 17:39 odpovědí: 12

Dobrý den, co byste si mysleli o následující situaci - inzeruju na internetových serverech, že prodám starší auto, teréňák. Ozval se mi nějaký cizinec, v angličtině se vyptal na stav auta a detaily, ale aniž by ho viděl, chce číslo účtu, částu v Eu a adresu, kam si může přepravní společnost přijet pro auto - všechno během jednoho dne. Samozřejmě bych to auto ráda prodala, ale tenhle postup mi připadá podezřele rychlý... tak nevím, jestli mám poslat č.účtu a svojí adresu někam do neznáma, na co si dát pozor, co smlouva atd. Poradíte?

Upozornění
Tato otázka je 103 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: nu®
Datum: 03.02.12 17:41
Předmět: RE: Prodávám auto do zahraničí - jak se to dělá? 

dejte mu k číslu účtu i heslo internetového bankovictví a dál se o nic nstarejte

Ohodnoceno: 0x

Autor: tomasino111
Datum: 03.02.12 17:45

Tohle je podvod,bude to hrát na sprostředkovatelskou firmu a Vás obtáhne o pár peněz...!Je to agličan,španěl aj... nahlašte tento typ podvodu příslušnému provozovateli inzertního portálu pokud to jde.Před 14dny jsem takto řešil koupi Berlinga do 3 dní už nebyl inzerován v Přerově ,ale v Náchodě...Nedávejte vůbec své kontakty,čísla konta aj... Jsou to hajzlové!Opačný případ je ten můj..

No a pro všechny jeden z mála...: http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=115857&fid=21

Autor: lui®
Datum: 03.02.12 18:10

Se smlouvou Vám někdo poradí, a peníze buď předem, nebo při předání, nekompromisně celou částku na ruku než ho naloží.

Autor: minda®
Datum: 03.02.12 19:51

Děkuji všem za reakce, taky je mi to podezřelé... ale pořád mi není jasné, pod jakou záminkou by ode mě mohl vylákat nějaké peníze - on je přece kupující, proč bych měla za něco platit já? jak takový podvod funguje?

Autor: tomasino111
Datum: 03.02.12 20:17
Předmět: RE (2x): Prodávám auto do zahraničí - jak se to dělá? 

Jemu stačí,když měsíčně přesvědčí pár důvěřilců o zaplacení nějakého stanoveného polatku spediční firmě(ta co to zprostředkuje).A počítejte,stačí 20 lidí měsíčně se zaplacenou tisícikorunou a je vyděláno,ještě takto na slovensku a jiných zemích a byznys je na místě... a Ti ostatní si řeknou tak jsem naletěl,mihlo to být více peněz,je to jen litr...a do 5ti tisíc to není trestný čin,kohopak já bych naháněl...

Pěkný den.

Datum: 03.02.12 20:44
Předmět: RE (3x): Prodávám auto do zahraničí - jak se to dělá? 

stejně pořád nechápu, proč by měl prodávající platit jakýkoli poplatek spediční firmě - to je snad jeho problém, on si chce nechat odvézt auto, ne já... na tohle se někdo nachytá? ale díky za vysvětlení, uvidím, s čím se mi ozve - odepsala jsem mu, ať si přijede auto vyzkoušet a peníze vezme s sebou, jestli odpoví, že nemůže, protože je někde na lodi, ale auto bere, tak to je jasné... pěkný večer

Datum: 04.02.12 00:09
Předmět: RE (4x): Prodávám auto do zahraničí - jak se to dělá? 

copak prodavate jestli se muzu zeptat?

Datum: 04.02.12 07:59
Předmět: RE (5x): Prodávám auto do zahraničí - jak se to dělá? 

Toyotu RAV 4x4... hm, tak opravdu odpověděl, že by rád přijel osobně, ale je námořník na lodi... přesně podle scénáře...

Datum: 04.02.12 17:51
Předmět: RE (6x): Prodávám auto do zahraničí - jak se to dělá? 

tak tu prodate bez problemu v cechach, kdyz bude rozumna cena kord ted v zime nejsou 4x4 skoror zadne. Akorat to neni terenak

Datum: 04.02.12 18:30
Předmět: RE (7x): Prodávám auto do zahraničí - jak se to dělá? 

Blackflame, jj taky doufám, že ji prodáme ... ale proč myslíte, že to není teréňák? Toyota Rav4 2,0i 4x4? podle mě je...

Datum: 04.02.12 18:57
Předmět: RE (8x): Prodávám auto do zahraničí - jak se to dělá? 

delam si srandu, ja radsi terenaky co projedou i bazinu, ja nemel nikdy z zadnym suv problem ho prodat a to nemam bazar

Autor: 1jana®
Datum: 04.02.12 15:47

Zdravím, mám obdobnou zkušenost - inzeruji prodej nábytku a ozval se mi kupec z Londýna, taktéž chtěl číslo účtu,banku, spediční firma si vyzvedne. Osobně si převzít nemůže ...nereagovala jsem. Za pár dní mi ze stejného mailu přišlo oznámení o výhře v Nigerii...zkouší, koho nachytají.

Ohodnoceno: 1x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků